ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ : Απεργία στις 11 Φλεβάρη και παρεμβάσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ : Απεργία στις 11 Φλεβάρη και παρεμβάσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή

Από τη μαζική ΓΣ που αποφασίστηκε η απεργία
Από τη μαζική ΓΣ που αποφασίστηκε η απεργία

Με 24ωρη απεργία την Τρίτη 11 Φλεβάρη απαντάνε οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου για εκποίηση της επιχείρησης. Η απεργία τους συνδυάζεται με άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις που ξεδιπλώνονται αυτές τις μέρες προκειμένου να αναδείξουν την αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά σχέδια και να προετοιμάσουν την επιτυχία της απεργίας. Τη μέρα της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στην πύλη, ενώ καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής που έχουν εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Αν στο μεταξύ η κυβέρνηση προχωρήσει στην ψήφιση τροπολογίας που θα επιβάλλει την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τότε η απόφαση είναι να πάνε την ίδια στιγμή σε απεργία.

Ακόμα, τα ΔΣ των Σωματείων και του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας θα προχωρήσουν σε παρεμβάσεις, την Πέμπτη στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία και την Παρασκευή στα γραφεία της επιχείρησης στην Αθήνα. Στις παρεμβάσεις καλούνται να συμμετάσχουν τα σωματεία του νομού.

Η απεργία και οι παρεμβάσεις στην Περιφέρεια και την εργοδοσία αποφασίστηκαν ομόφωνα από τα ΔΣ των Σωματείων της επιχείρησης και του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και επικυρώθηκαν από τη μαζικότατη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που έγινε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Τα παραπάνω πλαισιώνονται από άλλες αγωνιστικές δράσεις με εξορμήσεις στις περιοχές γύρω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, καθημερινές συσκέψεις του Συνδικάτου Μετάλλου με εργαζόμενους και κατοίκους κ.ά.

Παρέμβαση για να μη γίνει η απεργία

Οι αγωνιστικές διαθέσεις και αποφάσεις των εργαζομένων έχουν ανησυχήσει την κυβέρνηση και τους επίδοξους επενδυτές, που φοβούνται ότι ο αγώνας αυτός θα βάλει εμπόδια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους.

Η ανησυχία τους και ο φόβος τους εκφράστηκε με σαφήνεια, όταν η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΛΑΡΚΟ κάλεσε το επιχειρησιακό σωματείο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας για να του ζητήσει, με διάφορα προσχήματα, να ματαιωθεί η απεργία της Τρίτης!

Η απάντηση του σωματείου δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από το ότι η απεργία θα γίνει κανονικά.