Πλατιά εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

.   12 Φεβρουαρίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πλατιά εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Με νέα 24ωρη απεργία σήμερα Τετάρτη και κλείσιμο της Εθνικής Οδού στο ύψος του Μαρτίνου, στις 13.00, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου για την επιχείρηση, στη διαλυτική τροπολογία για τον τεμαχισμό και την εκποίηση ή το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, την οποία φέρνει σήμερα για ψήφιση η κυβέρνηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η σημερινή κινητοποίηση παίρνει ορμή από τη χτεσινή, απεργιακή κινητοποίηση, η οποία χαρακτηρίστηκε από την καθολική συμμετοχή στην απεργία και τη μαζική απεργιακή συγκέντρωση στις πύλες του εργοστασίου στη Λάρυμνα, με τη συμμετοχή του λαού και της νεολαίας της περιοχής. (Δείτε ρεπορτάζ από τη χτεσινή απεργία ΕΔΩ)

Όπως και στο πρόσφατο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, το στοιχείο που ξεχώρισε και στη χτεσινή κινητοποίηση ήταν η καθολική συμμετοχή των εργατών της ΛΑΡΚΟ και η πλατιά εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη.

Στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ βρέθηκαν αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες της περιοχής, κάτοικοι της περιοχής αλλά και άλλοι, που δεν ζουν πια εκεί, αλλά ως παιδιά εργατών της ΛΑΡΚΟ έζησαν την μεγάλη απεργία του 1977 και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους σημερινούς εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ…

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία και μαθητών από σχολεία της περιοχής, στην πλειοψηφία τους παιδιά εργατών της ΛΑΡΚΟ, που συνεχίζουν και σήμερα να εκφράζουν με πολύμορφες δράσεις την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ (δείτε παρακάτω φωτογραφίες).

Αυτή η αλληλεγγύη αποτυπώνεται μέσα από τις δηλώσεις που κατέγραψε στο ρεπορτάζ του ο «Ριζοσπάστης». (Διαβάστε αναλυτικά  ΕΔΩ δηλώσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ δηλώσεις των μαθητών της περιοχής που συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ).

2 / 3