ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του αντιπροέδρου του Συνδικάτου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του αντιπροέδρου του Συνδικάτου

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Βοιωτίας καταγγέλλει την παράνομη και εκδικητική απόλυση του αντιπροέδρου του Συνδικάτου, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψή του.

Η καταγγελία του Συνδικάτου:

«Καταγγέλλουμε σε όλο τον κλάδο του Μετάλλου την παράνομη και εκδικητική απόλυση του αντιπροέδρου του Συνδικάτου μας, την Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2020 από την εταιρεία “ALUMINCO”.

Η απόλυση έγινε 10 μέρες μετά την τελευταία απεργία στις 18 Φλεβάρη, στην οποία, όπως και στις προηγούμενες, συμμετείχε για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης των εργαζομένων. Εντύπωση επίσης προκαλεί και το γεγονός ότι, μόλις μια μέρα πριν, ο συνάδελφος είχε αιτηθεί την εγγραφή του στο επιχειρησιακό σωματείο…

Παρότι ο συνάδελφος δουλεύει σχεδόν 2 χρόνια στην εταιρεία με συνέπεια και χωρίς να έχει δώσει κανένα δικαίωμα πάνω στη δουλειά, η εργοδοσία, αιτιολογώντας την απόλυσή του, είπε ότι το να παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων “δεν ταιριάζει στο προφίλ της εταιρείας”. Το “οικογενειακό πνεύμα” που καλλιεργεί η διοίκηση της εταιρείας αποδείχθηκε αδειανό πουκάμισο, καθώς αδιαφόρησε για το γεγονός ότι ο συνάδελφος είναι πατέρας ενός νεογέννητου.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Η απόλυση δεν έχει στόχο μόνο τον συνάδελφο. Στοχεύει κυρίως όλους εμάς, τους εργαζόμενους της “ALUMINCO”, τους εργαζόμενους όλου του κλάδου. Αφορά όλους εμάς που δουλεύουμε με απίστευτη εντατικοποίηση, με ατέλειωτα 10ωρα και 12ωρα σε δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες, χωρίς να πληρωνόμαστε όσο έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

Και όλα αυτά για να αυγαταίνουν απρόσκοπτα τα τεράστια κέρδη των βιομηχάνων. Αυτά τα κέρδη βάζει στόχο να διαφυλάξει και να διευρύνει η εργοδοσία της “Aluminco” και της κάθε “Aluminco”, με τις πλάτες των νόμων που ψηφίζουν οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Για να πετύχουν αυτό το στόχο, επιτίθενται σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές και Συνδικάτα, σε όποιον κάνει συνεπή προσπάθεια να ενημερώνει τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στο κλάδο και για τα δικαιώματά τους. Νομίζουν ότι έτσι μπορούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Είναι βαθιά νυχτωμένοι!

Τα ζωντανά συνδικάτα και οι συνδικαλιστές τους, ούτε τρομοκρατούνται, ούτε το βάζουν κάτω!

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν την άδικη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου. Να δείξουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους, μαζί με το Συνδικάτο μας ώστε να ακυρωθεί. Τώρα είναι η ώρα να συσπειρωθείτε, να γίνετε μέλη στο Συνδικάτο, για να παλέψουμε συλλογικά για το σύνολο των δικαιωμάτων μας!

Απαιτούμε από την εργοδοσία της “ALUMINCO” να ανακαλέσει τώρα την παράνομη και εκδικητική απόλυση του συνδικαλιστή συνάδελφου».

Την απόλυση καταγγέλλει και το Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας – Εύβοιας.