ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ : Πάρτε άμεσα μέτρα προστασίας του λαού και ενίσχυσης της δημόσιας υγείας στο νομό

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ : Πάρτε άμεσα μέτρα προστασίας του λαού και ενίσχυσης της δημόσιας υγείας στο νομό

Πάρτε άμεσα μέτρα προστασίας του λαού και ενίσχυσης της δημόσιας υγείας στο νομό

Με την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, αναδεικνύεται καθημερινά όλο και πιο εμφατικά η γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας. Το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, πάει στη μάχη δίχως όπλα. Με τη διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, βρεθήκαμε σήμερα με νοσοκομεία χωρίς προσωπικό, λιγότερο ακόμα και απ’ ότι προβλέπουν οι ανεπαρκέστατοι οργανισμοί λειτουργίας, δίχως μέσα προστασίας του προσωπικού, με ελλείψεις στα τεστ διάγνωσης, με ανύπαρκτη πρωτοβάθμια υγεία, κλειστά νοσοκομεία και κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από την εποχή των μνημονίων.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών, με μέσα ατομικής προστασίας για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν, αντί να προχωρήσει σήμερα κιόλας στην επίταξη μονάδων και γιατρών του ιδιωτικού τομέα, όπως ζητάνε οι νοσοκομειακοί γιατροί και τα σωματεία τους, επενδύει στον φόβο και στην καταστολή, ενοχοποιεί το λαό με τη λογική της ατομικής ευθύνης για να κρύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες που η χώρα μας είναι ανοχύρωτη.

Ευθύνες έχουνε και οι “τοπικοί άρχοντες”, ο βουλευτής του νομού, που αντί να απαιτήσουν την πραγματική προστασία του λαού, “λιβανίζουν” την κυβέρνηση που όλα καλώς τα έχει καμωμένα, κατ’ αυτούς.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο νοσοκομείο της Άμφισσας, στα Κέντρα Υγείας του νομού και ας μην υπάρχει ακόμα κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα, καθώς δεν γίνονται έλεγχοι στον πληθυσμό για να υπάρχει η πραγματική αποτύπωση της κατάστασης. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, καμία πρόσληψη προσωπικού δεν έχει προχωρήσει, ενώ τα Κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδορικίου αποδυναμώνονται από προσωπικό για να “βγουν” οι εφημερίες του νοσοκομείου. Υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης του προσωπικού στην αντιμετώπιση των ύποπτων κρουσμάτων, έλλειμμα σε μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αναλώσιμα, ειδικές στολές προστασίας), με συνέπεια να μην τηρούνται απαρέγκλιτα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία όσων βρίσκονται στα Επείγοντα. Το κοντέινερ υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων που πρόσφατα τοποθετήθηκε στην αυλή του νοσοκομείου, δωρεά επιχειρηματία της περιοχής (ούτε αυτό δεν είναι σε θέση να καλύψει η κατά τα άλλα λαλίστατη κυβέρνηση της ΝΔ), δεν πληροί τις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής. Τα τεστ κορονοϊού, όπως σε όλη την Ελλάδα, δίνονται με το σταγονόμετρο στους γιατρούς και κανείς δε ξέρει τελικά αν κάποιος που παρουσιάζει συμπτώματα, είναι ή όχι φορέας του ιού. Ενώ και όσοι χρειαστεί να νοσηλευτούν, μπαίνουν σε απλό θάλαμο, καθώς θάλαμος αρνητικής πίεσης δεν υπάρχει.

Στη μάχη των υγειονομικών στηρίζεται η υγεία μας! Στον αγώνα του λαού η υγεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Τώρα πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα προστασίας στο νομό μας!

Απαιτούνται εδώ και τώρα έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας!

Να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Άμφισσας, να ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ που χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ.

Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικού προσωπικού.

Να επιταχθούν άμεσα το σύνολο των ιδιωτικών γιατρών που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες. Να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας και με κρατική ευθύνη, δίχως να πληρώνουν οι ασθενείς, να αναλάβουν την εξέταση, συνταγογράφηση και θεραπεία.

Να επιταχτούν ξενοδοχεία κοντά στο νοσοκομείο, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου και των ΚΥ στη διάρκεια της επιδημίας, προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειές τους και οι ίδιοι από τη διασπορά του ιού και τη νόσου.

Να γίνει τώρα 24ωρη η λειτουργία των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας, των ΚΥ Ιτέας και Λιδορικίου, του ΤΟΜΥ της Άμφισσας και να επανδρωθούν με επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό για την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου της Άμφισσας.

Να στελεχωθεί και να στηριχθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” και στους δύο Δήμους του νομού, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.

Μάχιμοι στην υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων!

Στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, στις προσπάθειές τους να ανταπεξέλθουν στον «πόλεμο» αλλά και στις διεκδικήσεις τους για να έχουν επαρκή και κατάλληλα όπλα στον πόλεμο.

Σε κάθε εργατική οικογένεια που δοκιμάζεται, στις ακόμα περισσότερες που θα χρειαστούν την δύναμή μας, την αλληλεγγύη το επόμενο διάστημα.

Κανένας μόνος! Νικάμε τον φόβο!

 

Άμφισσα, 23 Μάρτη 2020