ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ συντροφιά με τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ συντροφιά με τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής»

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ συντροφιά με τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής»!

            Σε αυτή τη νέα κατάσταση που ζούμε με την επιδημία κορονοϊού έχουμε την ευκαιρία να δυναμώσουμε το μυαλό, τη σκέψη και τις γνώσεις μας μέσα από το μαρξιστικό, πολιτικό και λογοτεχνικό βιβλίο. Αυτές τις ώρες, το διάβασμα ενός καλού βιβλίου, μια καλή ταινία, δεν είναι μόνο για να περάσει ο χρόνος μένοντας στο σπίτι…

«Η γνώση είναι δύναμη!»: με το σύνθημα αυτό οι εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής αναδεικνύουν την ανάγκη στις σημερινές σύνθετες συνθήκες να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στη σύγχρονη διαπάλη, αφού η η προσπάθεια για την οργάνωση της εργατικής- λαϊκής αντεπίθεσης στην κατεύθυνση της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας αποτελεί αδιαχώριστο στοιχείο με την πάλη των ιδεών.

Το βιβλίο είναι σταθερός φίλος των κομμουνιστών, των αγωνιστών και απαραίτητο στοιχείο για να διευρύνονται η μελέτη και ο γόνιμος προβληματισμός. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, που τα αδιέξοδα του καπιταλισμού φανερώνονται σε κάθε πτυχή της κοινωνικής πραγματικότητας, η μελέτη της επαναστατικής κοσμοθεωρίας του μαρξισμού- λενινισμού, η γνώση των νόμων κίνησης της ίδιας της κοινωνάς, η προβολή και εκλαϊκευση της πολιτικής, του Προγράμματος του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό ως τη μοναδική φιολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, είναι επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ!

Οι εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής το προηγούμενο διάστημα έχουν προχωρήσει σε σημαντικές εκδόσεις που αφορούν το μαρξισμό- λενινισμό, την Ιστορία του Κόμματος και του εργατικού κινήματος στη χώρα μας, σύγχρονες θεωρητικές επεξεργασίες, λογοτεχνικά βιβλία για όλες τις ηλικίες κλπ.

https://www.902.gr/eidisi/politiki/218576/protaseis-gia-diavasma-kai-meleti

Βιβλία για εφήβους:

http://www.kne.gr/kampanies/kai-ta-kalymmena-stomata-bgazoyn-foni-ti-dynamnoyme/protaseis/protaseis-biblion-gia-efiboys/

            Ιδιαίτερα σημαντική έκδοση αποτελούν οι τέσσερις τόμοι του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ για την περίοδο 1918-1949, το οποίο αποτυπώνει ένα κομμάτι της 100 χρονης ιστορίας του Κόμματος, μιας ιστορίας αγώνων και θυσιών για την υπόθεση της εργατικής τάξης, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ:

https://www.902.gr/eidisi/politiki/219212/dokimio-istorias-toy-kke-1918-1949.

           

Ξεχωριστή σημασία για την εργατική τάξη της περιοχής μας έχει η επανέκδοση της νουβέλας της Πίτσας Σωτηράκου, «ο Αντώνης δε θα σκολάσει απόψε».

Η ζωή και οι εμπειρίες ενός νεαρού ζευγαριού και των παιδιών τους, που φεύγουν από την Τρίπολη για να εγκατασταθούν σ’ έναν «πρότυπο» οικισμό μεταλλείων. Στη νουβέλα αυτή η Πίτσα Σωτηράκου φωτίζει μια σύγχρονη νεοελληνική τραγωδία.

Αντλεί το υλικό της από πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις, έτσι όπως τα έζησε η ίδια σα γιατρός στη Λάρυμνα ή της αφηγήθηκαν γυναίκες της περιοχής.

Το έργο κορυφώνεται με τη μεγάλη απεργία της ΛΑΡΚΟ το 1977 και τον αντίκτυπό της πάνω στο ζευγάρι. Αποκτά όμως ευρύτερο ενδιαφέρον και διαστάσεις, καθώς αντανακλά τις ταξικές αντιθέσεις και συγκρούσεις στην ελληνική κοινωνία.

Τα βιβλία των εκδόσεων της Σύγχρονης Εποχής μπορείτε να τα προμηθευτείτε μέσω της βιβλιοθήκης της Κ.Ο. Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ στην έδρα της Επιτροπής Περιοχής στη Χαλκίδα. Πρέπει η παραγγελία να γίνεται έγκαιρα για να εξασφαλίζεται η διαθεσιμότητα των βιβλίων στη βιβλιοθήκη και να αποστέλλονται στα αντίστοιχα γραφεία της κάθε Κομματικής Οργάνωσης και από εκεί να διανέμονται ανάλογα (ο απαραίτητος χρόνος είναι περίπου μία εβδομάδα). Είναι απαραίτητη η άμεση πληρωμή μαζί με την παραλαβή του κάθε βιβλίου.

Για παραγγελίες επικοινωνία: eva3605@hotmail.com , 6982057290. 

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιήσετε το eshop της Σύγχρονης Εποχής για τις αγορές σας με αποστολή των βιβλίων στο σπίτι σας (με επιπλέον επιβάρυνση για τα μεταφορικά).

https://sep.gr/eshop/