ΚΚΕ: Δεν πρόκειται να περάσουν οι άθλιες μεθοδεύσεις για αναστολή της συνδικαλιστικής δράσης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΚΕ: Δεν πρόκειται να περάσουν οι άθλιες μεθοδεύσεις για αναστολή της συνδικαλιστικής δράσης

Σε σχόλιο για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Την ίδια ώρα που πετσοκόβονται μισθοί, αναστέλλονται συμβάσεις και εργαζόμενοι συνωστίζονται σε χώρους δουλειάς χωρίς στοιχειώδη μέτρα και μέσα προστασίας, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, η εργοδοσία νομίζει πως βρήκε την ευκαιρία να βάλει σε καραντίνα τη συνδικαλιστική δράση.

Οι άθλιες μεθοδεύσεις με τις κυβερνητικές πλάτες σε μεγάλους χώρους δουλειάς για αναστολή της συνδικαλιστικής δράσης, ακόμα και της λειτουργίας των Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας, δεν πρόκειται να περάσουν. Θα βρουν μπροστά τους τους ίδιους τους εργαζόμενους».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση- καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου- Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ για την προκλητική στάση της εργοδοσίας των “Praktiker” τονίζοντας ότι: Η συνδικαλιστική δράση και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων δεν μπαίνουν στο γύψο!

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του Σωματείου στα «Praktiker» ζήτησε συνάντηση, στο πλαίσιο της 3μηνης τακτικής επαφής με την εργοδοσία, για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων μπροστά στην πανδημία, καθώς η επιχείρηση παραμένει ανοιχτή με προσωπικό ασφαλείας σε πολλά καταστήματα λόγω του e-shop.

«Η απάντηση της εργοδοσίας στο παραπάνω αίτημα είναι προκλητική», σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, «καθώς με επίσημη τοποθέτηση, υπογεγραμμένη από τον διευθυντή Εργατικού Δυναμικού της επιχείρησης, ενημερώνει πως έχουν ανασταλεί οι συνδικαλιστικές λειτουργίες, ερμηνεύοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ως λουκέτο και κλείσιμο των Σωματείων, δηλαδή γύψο στη συνδικαλιστική δράση, σε διεκδικήσεις και αιτήματα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή των εργασιακών μέτρων για την πανδημία κατήγγειλε το γεγονός πως η κυβέρνηση με τη στάση της και τις προτροπές προς την εργοδοσία, για να αξιοποιήσει κάθε εργαλείο ευελιξίας, της έδινε το πράσινο φως για να κάνει ό,τι θέλει. Στη συνέχεια έκανε αυτοτελώς ένα βήμα παραπέρα και ποινικοποίησε την απεργία καθώς με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έκανε άρση της απαγόρευσης πολιτικής επιστράτευσης και της επίταξης απεργών, δίνοντας αέρα στα πανιά της εργοδοσίας για να διαλύσει τα πάντα.

Με βάση τα παραπάνω, καταγγέλλουμε σήμερα μια πραγματική αθλιότητα που ξεπερνά κάθε όριο. Η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του Σωματείου στα “Praktiker” ζήτησε συνάντηση στο πλαίσιο της 3μηνης τακτικής επαφής με την εργοδοσία με θέμα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων μπροστά στην πανδημία, καθώς η επιχείρηση παραμένει ανοιχτή με προσωπικό ασφαλείας σε πολλά καταστήματα λόγω του e-shop.

Η απάντηση της εργοδοσίας στο παραπάνω αίτημα είναι προκλητική! Με επίσημη τοποθέτηση, υπογεγραμμένη από τον διευθυντή Εργατικού Δυναμικού της επιχείρησης, ενημερώνει πως έχουν ανασταλεί οι συνδικαλιστικές λειτουργίες, ερμηνεύοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ως λουκέτο και κλείσιμο των Σωματείων, δηλαδή γύψο στη συνδικαλιστική δράση, σε διεκδικήσεις και αιτήματα.

Μάλιστα, ενώ υπάρχει προσωπικό ασφαλείας σε καταστήματα και το e-shop όπως και άλλες υπηρεσίες της επιχείρησης λειτουργούν χωρίς ανάσα, η επιχείρηση μας ενημερώνει και παράλληλα ομολογεί πως σε συνθήκες πανδημίας έχει ανασταλεί η λειτουργία των Επιτροπών Υγείας (!!!) και Ασφάλειας της Εργασίας (!!!).

Η κυβέρνηση για αυτή την αισχρή ανακοίνωση-στάση της εργοδοσίας έχει μεγάλες ευθύνες!

Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό!

Παραθέτουμε αυτούσιο το σημείο της ανακοίνωσης της επιχείρησης που προκαλεί και εξοργίζει. (βλ. φωτό επάνω)

Ενημερώνουμε τους κυρίους της εργοδοσίας πως η συνδικαλιστική δράση δεν μπαίνει στο γύψο, πως οι εργαζόμενοι σε συνθήκες πανδημίας δεν θα γίνουν θύματα! Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας, με τις μάσκες μας που έχουν και φωνή και οργή, στα γραφεία της επιχείρησης, την Παρασκευή 3/4».

Επίσης, το ΠΑΜΕ θα δώσει  EKTAKTH ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ αύριο 2/4/2020 στη 1 μ.μ., με θέματα:

  • Πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία στις 7 Απρίλη
  • Μαύρη Βίβλος: Παρουσίαση των καταγγελιών από κλάδους και χώρους δουλειάς που η εργοδοσία αλωνίζει σε συνθήκες πανδημίας

Η μετάδοση της συνέντευξης τύπου θα πραγματοποιηθεί μέσα από τα διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης του ΠΑΜΕ, στο κανάλι στο Youtube (https://www.youtube.com/user/pamehellas/featured), στο web radio (https://pamehellas.gr/webradio). Τα κείμενα της συνέντευξης θα είναι άμεσα διαθέσιμα για ανάγνωση στο site (https://pamehellas.gr/).