Δελτίο Τύπου για το κρούσμα κορονοιού στην Αταλάντη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δελτίο Τύπου για το κρούσμα κορονοιού στην Αταλάντη

 
352 00 Αταλάντη Λοκρίδας
τηλ. 6975785187, 2233080817
email: l.s.lokron@gmail.com
 

Αταλάντη    06/042020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

  Πρόσφατα ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Φθιώτιδα. Πρόκειται για μια εργαζόμενη σε μεγάλο εργοστάσιο της περιοχής της Αταλάντης. Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να ευχηθούμε το καλύτερο  για την υγεία της εργαζόμενης. Το κρούσμα αυτό είναι λογικό να έχει δημιουργήσει ανησυχία και φόβο τόσο στους συναδέλφους όσο και στους κατοίκους της περιοχής. Θέλουμε να κάνουμε κάποια σχόλια:

  1. Είναι εντελώς παράλογο και σε καμιά περίπτωση δεν νομιμοποιείται από τον δικαιολογημένο φόβο να στοχοποιείται έστω και στο ελάχιστο η εργαζόμενη και να γίνονται αρνητικά σχόλια, λες και δεν είναι θύμα μιας άσχημης κατάστασης και μιας πολιτικής που αφήνει το σύστημα υγείας αθωράκιστο, τους εργαζόμενους εκτεθειμένους χωρίς τα απαιτούμενα μέσα προστασίας. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι βρίσκονται εκτεθειμένοι μπροστά στο εργοδοτικό ξεσάλωμα που δεν αφήνει τίποτα όρθιο με αφορμή ή όχημα την πανδημία του κορονοϊού από τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Αυτό που πρέπει να δείχνει ο υπόλοιπος λαός όταν ένας εργαζόμενος νοσεί είναι η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση και το δυνάμωμα της φωνής, της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς αλλά και ενίσχυση των δομών υγείας για όλο τον λαό.
  2. Είναι εντελώς παράλογο να παρουσιάζεται ως φυσιολογικό από δημοσιογράφους και τη δημοτική αρχή να νοσεί κάποιος, να δουλεύει μάλιστα σε μαζικό χώρο δουλειάς και να εξετάζεται σχεδόν μετά από δυο εβδομάδες και να ‘ναι «ατομική του ευθύνη» να εξεταστεί για τον covid-19. Είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που σου λέει μείνε στο σπίτι, που το τέστ είναι είδος πολυτελείας και το σύστημα υγείας δεν μας αντέχει όλους γιατί πολύ απλά η υγεία είναι εμπόρευμα. Είναι αυτές οι επιλεκτικές αντοχές της οικονομίας που δεν μπορεί να προσλάβει γιατρούς αλλά μπορεί να δίνει πολλά στους κλινικάρχες, στους καναλάρχες και στους εργολάβους διοδίων. Είναι άλλο πράγμα το αναγκαίο αίσθημα υπευθυνότητας του ατόμου και άλλο πράγμα το «ας κόψει ο καθένας τον λαιμό του για να βρει ατομικά λύση εκεί που δεν υπάρχει η αναγκαία κρατική ευθύνη».
  3. Είναι εντελώς παράλογο και δεν προκύπτει από κανένα επιστημονικό πόρισμα να νοσεί ένας εργαζόμενος και να εξετάζονται μόνο άλλοι τρείς, λες κι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σ’ ένα μηχάνημα είναι σε γυάλα και δεν έρχονται σ’ επαφή με άλλους συναδέλφους , δεν ακουμπούν τα ίδια αντικείμενα, δεν μοιράζονται τους ίδιους χώρους!

Για όλους αυτούς τους λόγους διεκδικούμε:

  • Να γίνει άμεσα έλεγχος από το ΣΕΠΕ για το αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στο εργοστάσιο που εμφανίστηκε το κρούσμα κορονοϊού αλλά και σε άλλες βιομηχανικές μονάδες της περιοχής.
  • Να γίνει άμεσα έλεγχος στο σύνολο των εργαζομένων του εργοστασίου και όχι μόνο στα άτομα που δούλευαν στην ίδια μηχανή με την εργαζόμενη που βρέθηκε θετική.
  • Να γίνει προσεκτική απολύμανση στο σύνολο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.
  • Συνεχείς απολυμάνσεις στους χώρους δουλειάς, σε δημόσια και δημοτικά κτήρια. Πλύσιμο και διενέργεια απολύμανσης των κάδων απορριμμάτων.
  • Άμεση ενίσχυση της στελέχωσης του Κ.Υ. Αταλάντης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Αύξηση στις δαπάνες για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών και επαναλειτουργία των αγροτικών ιατρείων.
  • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα, στελέχωση και εξοπλισμός των νοσοκομείων για 3500 ΜΕΘ, άμεσος διορισμός μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής να συμπαραταχθούν με τις δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για να δυναμώσει η διεκδίκηση κι ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή του.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!  ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!  ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!

Οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι

ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ