OI TOΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της 14ης Απρίλη

.   14 Απριλίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο OI TOΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της 14ης Απρίλη

14 Απριλίου 2020, Τρίτη, 10:00 π.μ.

( Τηλεδιάσκεψη μέσω “Skype” )
ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Πολιτικές εξελίξεις

Η απόφαση του Γιούρογκρουπ αποτελεί την πιο πανηγυρική επιβεβαίωση ότι η αντιπαράθεση, που αναπτυσσόταν αυτές τις ημέρες μέσα στην Ε.Ε , δεν ήταν για το συμφέρον των λαών, αλλά για το πώς θα επιμεριστούν τα νέα δάνεια και οι χρηματοδοτήσεις για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών.

Γι’ αυτό και όλοι μαζί, μετά τον προσωρινό συμβιβασμό, χειροκρότησαν τα νέα μνημόνια για τους λαούς.

Οι οπαδοί της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» εκτίθενται για μια ακόμη φορά, καθώς αποκαλύπτεται το αποκρουστικό πρόσωπο της ΕΕ.

Οι λαοί της Ευρώπης, που έχουν ήδη πληρώσει με χιλιάδες θύματα την πανδημία, θα κληθούν την «επόμενη μέρα» να πληρώσουν και αυτήν την κρίση, με νέα σκληρά μέτρα.

Σχετικά με τις ελλείψεις των Νοσοκομείων.

Πριν από λίγες ημέρες ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, που καλύπτει τις υγειονομικές υπηρεσίες σε Θεσσαλία και Στερεά, μας έστειλε αναλυτικούς πίνακες των αναγκών, σε υλικά θέσεως, που υπάρχουν στα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας, για τις οποίες προφανώς έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση, αλλά παραμένουν ακάλυπτες μέχρι τώρα.

Οι ανάγκες αυτές, που σχετίζονται άμεσα με την λειτουργική επάρκεια των δημόσιων μονάδων δευτεροβάθμιας περίθαλψης, επιμερίζονται συγκεκριμένα σε κάθε νοσοκομείο και περιγράφονται αναλυτικά κατά περίπτωση….

Στο Νοσοκομείο Άμφισσας….Για εξοπλισμό ΜΕΘ, Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και Παθολογικής Κλινικής απαιτούνται 674.630 ευρώ.

Στο Νοσοκομείο Θήβας….Για εξοπλισμό ΜΕΘ, Παθολογικής Κλινικής και Χειρουργικής Κλινικής απαιτούνται 497.101 ευρώ.

Στο Νοσοκομείο Καρπενησίου…. Για εξοπλισμό των ΤΕΠ και της Παθολογικής Κλινικής απαιτούνται 317.500 ευρώ.

Στο Νοσοκομείο Λαμίας….. Για ιατρό-τεχνολογικό εξοπλισμό της ΜΕΘ, των ΤΕΠ και της Παθολογικής Κλινικής απαιτούνται 1.300.500 ευρώ…. Επίσης χρειάζονται για ξενοδοχειακό εξοπλισμό στο πέτρινο κτίριο  195.794 ευρώ…. Συνολικά 1.496.294 ευρώ.

Στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς….. Για ιατρό-τεχνολογικό εξοπλισμό της Παθολογικής, της Χειρουργικής, της Παιδιατρικής των ΤΕΠ της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας ( ΜΑΦ ), της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, της Γυναικολογικής κλινικής, του Ακτινολογικού Τμήματος και της Αποστείρωσης απαιτούνται 1.850.021 ευρώ.

Στο παλιό Νοσοκομείο Χαλκίδας και ενώ το καινούργιο δεν έχει ολοκληρωθεί….. Για ιατρό-τεχνολογικό εξοπλισμό απαιτούνται 780.000 ευρώ…. Για ιματισμό και Ξενοδοχειακό εξοπλισμό 188.000 ευρώ…. Συνολικά απαιτούνται 968.000 ευρώ.

Στο Νοσοκομείο Καρύστου….. Για ιατρό-τεχνολογικό εξοπλισμό και εξοπλισμό κουζίνας απαιτούνται 120.500 ευρώ.

Στο Νοσοκομείο Κύμης…… Για ιατρό-τεχνολογικό εξοπλισμό και ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού απαιτούνται 420.990 ευρώ.

Συνεπώς, επίσημα, προκύπτει η ανάγκη για τα δημόσια Νοσοκομεία της Στερεάς, πέρα από την εξασφάλιση του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού προσωπικού και προσωπικού υποστήριξης στο οποίο πολλές φορές έχουμε αναφερθεί, :

 • Άμεσα να εξασφαλιστούν πιστώσεις 6.345.026 ευρώ, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των νοσοκομείων της Περιοχής, που είναι επίσημα καταγραμμένες και σχετίζονται με την δυνατότητα απαραίτητων υπηρεσιών στα πλαίσια και της εξελισσόμενης πανδημίας Κορονοϊού.
 • Για το Νοσοκομείο Χαλκίδας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατασκευής και εξοπλισμού με το απαραίτητο ξενοδοχειακό και ιατρό-τεχνολογικό υλικό, σύμφωνα με τις υπάρχους μελέτες και τον προϋπολογισμό…. Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του.

Για αυτά τα ζητήματα αρμόδιοι και υπεύθυνοι είναι το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση, χωρίς – φυσικά να παραγνωρίζουμε τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που διαχειρίστηκαν, χρόνια τώρα, τα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΟΚ.

Η Περιφέρεια Στερεάς και το Περιφερειακό Συμβούλιο σίγουρα οφείλουν να συμβάλλουν στην κάλυψη αυτών των αναγκών…. Η συμβολή τους, όμως, δεν μπορεί να είναι μέσω άμεσης χρηματοδότησης…. όταν είναι γνωστή η οικονομική της αδυναμία της λεγόμενης Αυτοδιοίκησης, που και αυτή είναι απόρροια των πολιτικών υποχρηματοδότησης, στα πλαίσια του περιορισμού των κοινωνικών δαπανών, που επέβαλαν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Ε.Ε.

Τα 4 εκατομμύρια ευρώ που εξάγγειλε ο κ. Περιφερειάρχης, με τυμπανοκρουσίες, επικαλούμενος συνεννόηση με όλες τις παρατάξεις, σαν συνεισφορά της Περιφέρειας στην κάλυψη υγειονομικών αναγκών της πανδημίας για την ενίσχυση των Νοσοκομείων, προέρχονται από περικοπές των ήδη κουτσουρεμένων πιστώσεων της Περιφέρειας και του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τις οδηγίες του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννη Τσακίρη και της Κυβέρνησης.

Η συμβολή μας θα είναι ουσιαστική όταν χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες πιέσεις στην Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει από τον Κρατικό Προϋπολογισμό την Υγεία, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του λαού.

Στην ίδια κατεύθυνση οφείλουμε να ασκήσουμε πιέσεις  και για την αξιοποίηση, στον τομέα της δημόσιας υγείας, πιστώσεων που φαίνεται να προέρχονται από την Ε.Ε, αλλά στην ουσία τους είναι προϊόν εκμετάλλευσης, περιορισμών και στερήσεων των εργαζομένων.

Με αυτή την λογική, απαιτούμε από το Υπουργείο κα την Κυβέρνηση να αποσαφηνίσουν εδώ και τώρα τις προθέσεις τους…..

Φυσικά, οφείλουμε να είμαστε διατεθειμένοι να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα των υπηρεσιών που διαθέτουμε, αν δοθούν στην Περιφέρεια συγκεκριμένες πιστώσεις για αυτό τον σκοπό…. Να βοηθήσουμε στην επιτάχυνση των διαδικασιών κάλυψης των αναγκών των Νοσοκομείων.

**************************

Με αυτή την ευκαιρία και προκειμένου να συγκεντρώσουμε τις αντιλήψεις μας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών στον τομέα της υγείας…… θεωρούμε απολύτως σκόπιμο και αναγκαίο να υπενθυμίσουμε την ανάγκη :

 • Οι κάθε είδους υγειονομικές υπηρεσίες, τα φάρμακα και χρήσιμα αναλώσιμα υλικά να παρέχονται δωρεάν….. Να σταματήσει η καταβολή της συμμετοχής.
 • Να ενταχθούν άμεσα στην λειτουργία του δημόσιου τομέα υγείας η ιδιωτικού χαρακτήρα Πολυκλινική της Λαμίας, οι ιδιωτικές μαιευτικές – γυναικολογικές κλινικές και τα ιδιωτικά εργαστήρια που λειτουργούν σε όλες τις πόλεις της περιοχής.
 • Να ενταχθούν στο, αποκλειστικά, δημόσιου χαρακτήρα δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όλοι οι ιδιώτες γιατροί. Να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και την κάλυψη πληθυσμού συγκεκριμένων περιοχών, σχολικών μονάδων και εργοστασίων.
 • Να συντηρηθούν τα Κ.Υ, που υπάρχουν….Να συντηρηθεί και να εκσυγχρονισθεί ο εξοπλισμός τους…. Να συμπληρωθεί το προσωπικό τους, που είναι σημαντικά ανεπαρκές.

*************************************

Ιδιαίτερα θέλουμε να αναφερθούμε στην κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που προχώρησε ελάχιστα….. με το σταγονόμετρο και με ρυθμό χελώνας….

Χαρακτηριστική είναι η Περίπτωση του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου παρατάθηκε η σύμβαση των ήδη υπηρετούντων επικουρικών γιατρών και  αναρτήθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στις 13. Φεβρουάριος 2020 ….

 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ
 • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΕΣΥ, ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑ

Μία (1) θέση Επιμελητή Β΄ Αναισθησιολογίας

 • Δύο (2) θέσεις Επιμελητών Β΄ Ακτινολογίας
 • Μία (1) θέση Επιμελητή Β΄ Μαιευτικής – Γυναικολογίας
 • Μία (1) θέση Επιμελητή Β΄ Ουρολογίας
 • Μία (1) θέση Επιμελητή Β΄ Αγγειοχειρουργικής
 • Μία (1) θέση Επιμελητή Β΄ Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας –Φυματιολογίας ή Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας (για τη ΜΕΘ)
 • Μία (1) θέση Επιμελητή Β΄ Καρδιολογίας
 • Μία (1) θέση Επιμελητή Β’ Χειρουργικής
 • Μία (1) θέση Επιμελητή Β’ Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας
 • Μία (1) θέση Επιμελητή Β’ Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ ή Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση –διοίκηση – συντονισμό του έργου της εφημερίας (για το ΤΕΠ)
 • Μία (1) θέση Επιμελητή Β’ Νευρολογίας
 • Μία (1) θέση Επιμελητή Β’ Παθολογικής Ανατομικής
 • Μία (1) θέση Επιμελητή Β’ Καρδιολογίας ( Μονάδα Στεφανιαίων νόσων – Αιμοδυναμικό Εργαστήριο ).

Σημειώνεται πως, στην πράξη, δεν έχει έρθει κανένας καινούργιος γιατρός στο Νοσοκομείο Λαμίας, μέχρι σήμερα…….

Υπογραμμίζεται, επίσης, πως ο συγκεκριμένος κατάλογος των θέσεων που προκηρύχθηκαν υπολείπεται των προβλεπόμενων του οργανισμού κατά 27 θέσεις, όταν γενικευμένη αντίληψη αποτελεί, πως, οι ανάγκες του νοσοκομείου είναι πολύ μεγαλύτερες και θα αυξηθούν παραπέρα με την διεύρυνση της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής, λόγω πανδημίας, αλλά και με την λειτουργία νοσηλευτικών μονάδων στο κτίριο του πρώην Σανατορίου.

Και για το ζήτημα αυτό…… επισημαίνουμε τις ευθύνες του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, απαιτώντας διεύρυνση των προκηρύξεων, με μόνιμες θέσεις, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες σε γιατρούς…… και συγκεκριμένα μέτρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο ΕΣΠΑ.

Τα πάνω κάτω στους σχεδιασμούς Περιφερειών και Δήμων φέρνει η εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννη Τσακίρη.

Με αυτή την επιστολή το Υπουργείο ενημερώνει ότι επί της ουσίας αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα έργα μέσω ΕΣΠΑ και στο εξής θα “τρέξουν” μόνο όσα είναι συμβασιοποιημένα.

Ειδικότερα με το έγγραφό του ο κ. Τσακίρης ζητά να ενημερωθεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, για τις δράσεις και τα έργα που δεν έχουν συμβασιοποιηθεί, ώστε εξαιτίας της κρίσιμης περιόδου της πανδημίας του κορονοϊού να υπάρχει κεντρικός συντονισμός σε ό,τι αφορά τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν και θα έχουν πλέον την σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Υγείας.

Σε αυτή την βάση και επειδή το ύψος των μη συμβασιοποιημένων πόρων ανέρχεται στο ποσό των 8 δισ. Ευρώ, σύμφωνα με την επιστολή του κ. Τσακίρη….. Το κράτος ζητά από τις Περιφέρειες και τους Δήμους να επιστρέψουν οκτώ δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Στα πλαίσια αυτής της εξέλιξης ζητάμε την τοποθέτηση του κ. Περιφερειάρχη και φυσικά της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ.

Σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκτιμάμε, πως, η συγκεκριμένη ενέργεια, όπως γίνεται συνήθως, αφαιρεί από τους λιγοστούς πόρους, που είχαν διατεθεί στις Περιφέρειες, για να υλοποιήσουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις με στόχο την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών….. προκειμένου η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ταμειακές ανάγκες της διαχείρισης που κάνει, χωρίς να βάλει σε κίνδυνο τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που προστατεύει σαν κόρη οφθαλμού.

Εκφράζουμε κατηγορηματικά την διαφωνία μας…..

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ  Α : Διαβίβαση προς έγκριση του Πρακτικού Ι της επιτροπής διαγωνισμού, για την ανάθεση  εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ – ΖΑΛΤΣΑ. Προ εκτιμώμενης αμοιβής: 1.146.951,61 € (χωρίς Φ.Π.Α.) , Χρηματοδότηση: ΣΑΜΠ/766  ΚΩΔΙΚΟΣ   ΜΕΛΕΤΗΣ: 2017ΜΠ76600003.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ Β : Έγκριση –επικύρωση απόφασης και  σύμβασης πρόσληψης.

 1. Αφορά απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, για πρόσληψη νοσηλεύτριας ΔΕ κατηγορίας για δύο μήνες….. που όμως δεν κατανοούμε που θα αξιοποιηθεί στο επίπεδο των υπηρεσιών της Φωκίδας.….. όταν οι ίδιοι οι φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας έχουν απόλυτα ανάγκη το νοσηλευτικό προσωπικό, λόγω πανδημίας.
 2. Δεν συμφωνούμε με τον θεσμό των εκτάκτων εργαζομένων και μάλιστα με δίμηνη σύμβαση….

Για αυτούς τους λόγους… ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ Γ : Έγκριση Πρακτικών 1ου, 2ου, της Επιτροπής διενέργειας του Ηλεκτρονικού ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου ελιάς για τα έτη  2020 και 2021 στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας».

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ Δ : «Έγκριση πρακτικού συνεδρίασης της Επιτροπής διενέργειας Συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο «Συνοπτικός διαγωνισμός παροχής υπηρεσιών συλλογής, συσκευασίας, σήμανσης, μεταφοράς και καταστροφής / διάθεσης ακατάλληλων προς χρήση / ληγμένων γεωργικών φαρμάκων και κενών συσκευασιών των αποθηκών δακοκτονίας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας».

Πριν την επικύρωση του πρακτικού χρειάζεται να εξηγηθεί γραπτά το πως πρόκυψαν στην αποθήκη ακατάλληλα και  ληγμένα γεωργικά φάρμακα.

Αν αυτό εξηγηθεί….. Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ Ε : Έγκριση Πρακτικού συνεδρίασης επιτροπής συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια μελανιών εκτύπωσης για εκτυπωτές, φωτοτυπικά μηχανήματα, πολυμηχανήματα και fax, για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών της Π.Ε. Ευβοίας, των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού και του ΚΕΣΥ.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤ : Έγκριση διενέργειας ανοικτού, δημόσιου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου “Παροχής υπηρεσιών φύλαξης κτιρίων της Π.Ε. Φθιώτιδας”, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 100.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή και των όρων της σχετικής διακήρυξης του διαγωνισμού.

Από θέση αρχών διαφωνούμε κατηγορηματικά με τις εργολαβίες εξυπηρέτησης υπηρεσιών, που μεταφράζονται σε ενοικίαση εργαζομένων.

Στην ίδια λογική…. Είμαστε αντίθετοι και στην προτεινόμενη παράταση της σύμβασης.

Αντιπροτείνουμε την δημιουργία δημόσιας δομής, με μόνιμους εργαζόμενους που θα έχουν πλήρη δικαιώματα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΘΕΜΑ 1ο : Έγκριση του αριθμ. 12/07-04-2020 πρακτικού συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ – ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ 2ο  : Έγκριση του Πρακτικού Ελέγχου Δικαιολογητικών Κατακύρωσης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας του έργου: “Αποκατάσταση κατολισθητικών φαινομένων επί της Εθνικής οδού 38 Λαμίας – Καρπενησίου”, προϋπολογισμού 302.439,02 €  με ΦΠΑ.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 3ο : Έγκριση 2ου Πρακτικού διαγωνισμού για την «Τακτική συντήρηση των οχημάτων & μηχανημάτων έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας , έτους 2019», και κατακύρωση της σύμβασης στον προσωρινό ανάδοχο, προϋπολογισμού 73.444,00€ με ΦΠΑ.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 4ο : Έγκριση 1ου Πρακτικού διαγωνισμού για το έργο «Συντήρηση -Κατασκευή τεχνικών ΕΟΔ Προυσός-Τόρνος-Καστανιά» προϋπολογισμού 64.999,99 € με ΦΠΑ, και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου,Π.Ε. Ευρυτανίας

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 5ο : Έγκριση ορών ηλεκτρονικής δημοπράτησης του έργου: «Βελτίωση συνδετήριου οδικού κόμβου περιοχής Μαλαμάτων Π.Ε. Φωκίδας» προϋπολογισμού 800.000,00 €  με ΦΠΑ

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 6ο : Έγκριση 1ης παράτασης χρονοδιαγράμματος του έργου: <<Συντήρηση οδικού δικτύου Π.Ε. Φωκίδας>> υποέργο <<Αποκατάσταση Ασφαλτικού οδοστρώματος τεχνικών έργων και σήμανσης στην Εθνική οδό Ιτέας-Ναυπάκτου-Φάση Α’>>,προϋπολογισμού μελέτης 4.500.000,00 €.

Η συνυποβαλλόμενη τεχνική έκθεση – αιτιολόγηση της υπηρεσίας είναι τεκμηριωμένη και πειστική……. Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 7ο : Έγκριση της 1ης παράτασης χρονοδιαγράμματος του έργου «Κατασκευή Συνδετήριου Οδικού Κόμβου Μαλαμάτων Π.Ε. Φωκίδας»

Δεν έχουμε αντίρρηση….. Ζητάμε, όμως, γραπτό απολογισμό της υπηρεσίας για τις ενέργειες που έγιναν προς την ΔΕΗ, προκειμένου να μετατοπίσει τους στύλους της.

 ΘΕΜΑ 8ο : Παράταση της υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ.: 40114/1364/20-02-2020 (ΑΔΑΜ: 20SYMV006326392) Σύμβασης Παροχής υπηρεσιών φύλαξης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Π.Ε. Εύβοιας» με τη εταιρεία Ι.Ε.Π.ΥΑ.ΑΡ.ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε (δ.τ Group Center Hellas Security Energie E.E).

Από θέση αρχών διαφωνούμε κατηγορηματικά με τις εργολαβίες εξυπηρέτησης υπηρεσιών, που μεταφράζονται σε ενοικίαση εργαζομένων.

Στην ίδια λογική…. Είμαστε αντίθετοι και στην προτεινόμενη παράταση της σύμβασης.

Αντιπροτείνουμε την δημιουργία δημόσιας δομής, με μόνιμους εργαζόμενους που θα έχουν πλήρη δικαιώματα.

 ΘΕΜΑ 9ο : Έγκριση παράτασης  α) της με αριθμ. πρωτ. οικ 62365/2001/24.03.2020 (ΑΔΑΜ: 20SYMV006479064)  σύμβασης Προμήθειας εξοπλισμού κουζίνας για το Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ. Χαλκίδας και β) της με αριθμ. πρωτ. οικ17259/700/23.01.2020 (ΑΔΑΜ: 20SYMV006197385)σύμβασης προμήθειας γενικής & ειδικής επίπλωσης για το Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ. Χαλκίδας.

Αποτελεί πολιτική πρόκληση η ανάληψη ευθύνης από πλευράς της Περιφέρειας να εξοπλίσει την κουζίνα και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ της Μητρόπολης Χαλκίδας… Να πληρώνει δηλαδή το δημόσιο για την πολιτιστική δραστηριότητα της Εκκλησίας και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής να μένουν ασυντήρητα, ανεξόπλιστα και υποστελεχωμένα….

Είχαμε καταψηφίσει κάθε προηγούμενη διαδικασία….. ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ και την σημερινή εισήγηση.

ΔΑΠΑΝΕΣ

ΘΕΜΑ 10ο : Έγκριση εξειδίκευσης από τον Τακτικό Προϋπολογισμό Οικονομικού Έτους 2020 (Ειδικός Φορέας 071, 073) για δαπάνες, προμήθειες, συντηρήσεις ή παροχή υπηρεσιών, έτους 2020,Π.Ε. Βοιωτίας

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ  11ο : Εξειδίκευση πίστωσης από τον Τακτικό Προϋπολογισμό (Ειδικός Φορέας 073) για δαπάνες, προμήθειες, συντηρήσεις ή παροχή υπηρεσιών & δαπανών, έργων, μελετών του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων(Ειδικός Φορέας 071) Οικονομικού Έτους 2020,  Π.Ε. Εύβοιας

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ  12ο : Έγκριση εξειδίκευσης δαπανών από τον Τακτικό Προϋπολογισμό Οικονομικού Έτους 2020 (Ειδικός Φορέα 073) για δαπάνες, προμήθειες, συντηρήσεις ή παροχή υπηρεσιών, έτους 2020 Π.Ε. Φωκίδας

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ  13ο : Έγκριση Πρωτοκόλλων Παραλαβής Υπηρεσιών της Π.Ε. Φθιώτιδας

Τα πρωτόκολλα παραλαβής υπογράφονται και επικυρώνονται από τις ειδικά διαμορφωμένες επιτροπές, που συγκροτούνται από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κανένα νόημα δεν έχει η αθροιστική επικύρωση τους από οποιοδήποτε άλλο όργανο.

Για αυτό…. ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την ψηφοφορία.

ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ

ΘΕΜΑ 14ο : Έγκριση του υπ’ αριθμ. 2 πρακτικού της επιτροπής του ηλεκτρονικού, , ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού για την  «Παροχή υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου McPhail στους ελαιώνες στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς για τα έτη 2020 και 2021 στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας», συνολικού προϋπολογισμού 182.487,32 € με ΦΠΑ.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 15ο : Έγκριση των υπ’ αριθμ. 1,2,3,4 πρακτικών της επιτροπής του ηλεκτρονικού, ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού για την  «Παροχή υπηρεσιών για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου Ελιάς, για τα έτη 2020 και 2021 στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας», συνολικού προϋπολογισμού 1.740.245,20€ με ΦΠΑ.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 16ο : Έγκριση του δεύτερου πρακτικού της επιτροπής Διενέργειας/Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων Διαγωνισμών και διαδικασιών διαπραγμάτευσης όσον αφορά τον ανοικτό  διαγωνισμό «Παροχή υπηρεσιών για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου Ελιάς, για τα έτη  2020 και  2021 στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας», συνολικού προϋπολογισμού 221.875,50 € με ΦΠΑ.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

ΘΕΜΑ 17ο : Έγκριση δαπάνης για προμήθεια φαρμακευτικών ειδών για τους υπαλλήλους της Π.Ε.Φωκίδας

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΘΕΜΑ 18ο :  Τροποποίηση της υπ’αριθ. 198/6/11-02-2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για αλλαγή μελών των επιτροπών διαγωνισμών δημοσίων συμβάσεων.

Σας υπενθυμίζω την τοποθέτηση μας στην σχετική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής…

«Σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για την συγκρότηση τους αλλά και για την αναζωογόνηση της λειτουργίας τους, προτείνουμε :

 • Κατάρτιση πίνακα δυνάμενων να στελεχώσουν επιτροπές…
 • Εξαίρεση όσων διώκονται πειθαρχικά ή υπάρχουν καταγραμμένες παρατηρήσεις και παράπονα πολιτών σε βάρος τους.
 • Κλήρωση στην διάρκεια συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Σε αντίθετη περίπτωση….ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την ψηφοφορία.»

Σήμερα και στην συγκεκριμένη τροποποίηση που προτείνεται, παράνομα και καταχρηστικά, δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση….. Για αυτό ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

To έγγραφο του κ. Αντιπεριφερειάρχη, που επικαλείται πως το ζήτησαν οι ίδιοι οι υπάλληλοί, λόγω φόρτου εργασίας, εξ αντικειμένου και σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα δεν στέκει.

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΜΑ 19ο : Διόρθωση-Συμπλήρωση της αρ. 2071/10-12-2019 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ως προς το δρομολόγιο με κωδικό 760 μεταφοράς μαθητών Π.Ε. Εύβοιας για το σχολικό έτος 2019-2020

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΘΕΜΑ 20ο : Έγκριση δαπάνης για την εκτέλεση του έργου: «Εργασίες αποχιονισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο & αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών της Π.Ε. Φθιώτιδας»  Υποέργο 14 (μίσθωση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας για τα έτη 2018-2019)

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 21ο : Έγκριση  δαπάνης  για την εκτέλεση  του έργου: «Εργασίες αποχιονισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο & αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών της Π.Ε. Φθιώτιδας» ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:

1) ΣΑΕΠ 566 με ΕΝΑΡΙΘΜΟ 2014ΕΠ56600010 Υποέργο 14  (μίσθωση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας για τα έτη 2018-2019)

2) ΣΑΕΠ 566 με ΕΝΑΡΙΘΜΟ 2014ΕΠ56600010 Υποέργο 19  (έκτακτες ανάγκες 2020)

Χρειάζεται να αποσαφηνιστεί, πριν ψηφίσουμε…..ποιες ημερομηνίες και τι έκανε ακριβώς ο κ. Καιρίδης…. ποιες ημερομηνίες και τι έκανε ακριβώς ο κ. Κατσάνος.

Συνεπώς προτείνεται ΑΝΑΒΟΛΗ του ζητήματος και νέα εισήγηση.

ΘΕΜΑ  22ο :  Έγκριση της υπ’ αριθ. 65509/284/02-04-2020  απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας περί διάθεσης πόρων και μέσων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών  (πλημμύρες  από την 1/4/2020).

Αφορά συγκεκριμένο ρέμα  στα Καμένα Βούρλα………. Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 23ο : Έγκριση της υπ’αριθμ. 66760/231/05-04-2020 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας περί απευθείας ανάθεσης εργασιών προς αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 24ο : Έγκριση της υπ’αριθμ. 62943/198/26-3-2020 απόφασης Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φωκίδας για διάθεση πόρων και μέσων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (χιονόπτωση-παγετός) το χρονικό διάστημα 25-28/3/2020, σύμφωνα με το υπ’αρ. 1110/24-3-2020 έγγραφο της Γ.Γ.Π.Π/Ε.Σ.Κ.Ε. ,Π.Ε. Φωκίδας

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 25ο :  Έγκριση δαπάνης για την  αντιμετώπιση εκτάκτων φυσικών φαινομένων (χιονοπτώσεις από 28-12-2019 έως 03-01-2020) Π.Ε. Φωκίδας

Δεν έχουμε αντίρρηση.

 

ΘΕΜΑ 26ο : Έγκριση  της υπ’ αριθ. Φ.007.63307/259/26-03-2020 απόφασης της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας περί διάθεσης πόρων και μέσων για συμμετοχή ιδιωτικών μηχανημάτων στην αντιμετώπιση διασποράς λαδιού στο οδικό δίκτυο, οδών αρμοδιότητας Π.Ε. Βοιωτίας από 26-03-2020 εως 27-03-2020 στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Βοιωτίας (Δερβενοχώρια).

Δεν έχουμε αντίρρηση.    

ΘΕΜΑ 27ο : Έγκριση της υπ’ αριθμ. 66627/172/04-04-2020 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας περί διάθεσης πόρων και μέσων προς αντιμετώπιση έκτακτων φυσικών φαινομένων. (χιονοπτώσεις – βροχοπτώσεις από 04/04/2020).Π.Ε. Ευρυτανίας

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 28ο : Έγκριση της υπ. αριθμ. 66205/1125/07-04-2020 (ΑΔΑ: ΩΨΟΣ7ΛΗ-ΔΥΝ) απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας για εκτέλεση επειγουσών εργασιών απομάκρυνσης κατολισθήσεων του Επαρχιακού και Εθνικού Δικτύου Νομού Φωκίδας.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ 29ο : Λήψη απόφασης για άσκηση ενδίκου βοηθήματος για λογαριασμό της «Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» – Διορισμός πληρεξουσίου Δικηγόρου.

Αφορά προσφυγές της Περιφέρειας για αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος….. Χωρίς να γίνεται αναφορά στην ουσία των αποφάσεων……

Για αυτές τις προσφυγές το Υπουργείο δεν απάντησε στο προβλεπόμενο διάστημα των 60 ημερών…..

Δεν μπορούμε όμως να συνηγορήσουμε στην άσκηση ενδίκου βοηθήματος για λογαριασμό της Περιφέρειας, χωρίς να γνωρίζουμε την ουσία της υπόθεσης……

Για αυτό προτείνουμε ΑΝΑΒΟΛΗ και ΠΛΗΡΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ……. Διαφορετικά ΑΠΕΧΟΥΜΕ.

ΘΕΜΑ 30ο : Διαβίβαση γνωμοδότησης Δικηγόρου σχετικά με το από 3 Απριλίου 2018 αίτημά του Τριαντάφυλλου Καλλή προς την «Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» για εξωδικαστική επίλυση διαφοράς.

Δεν έχουμε αντίρρηση στην γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου, που άλλωστε συμβαδίζει με την αρχική πρόταση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.