Τα 75 χρόνια από την 9η Μάη 1945, μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών τίμησαν σήμερα η Τ.Ε. Λιβαδειάς του ΚΚΕ και το τοπικό παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης  Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα 75 χρόνια από την 9η Μάη 1945, μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών τίμησαν σήμερα η Τ.Ε. Λιβαδειάς του ΚΚΕ και το τοπικό παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης  Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα 75 χρόνια από την 9η Μάη 1945, μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών τίμησαν σήμερα η Τ.Ε. Λιβαδειάς του ΚΚΕ και το τοπικό παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης  Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).

Σε μια λιτή συμβολική εκδήλωση, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υπό τους ήχους αντάρτικων τραγουδιών της Εθνικής μας Αντίστασης αλλά και του ηρωικού Κόκκινου Στρατού, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και συζήτησαν με όσους παραβρέθηκαν και με ενδιαφέρον  στάθηκαν στα ταμπλό με τις σοβιετικές αφίσες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.

Τίμησαν όσους αγωνίστηκαν, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στον ναζιστικό – φασιστικό ιμπεριαλιστικό άξονα. Τίμησαν τη δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων που ηγήθηκαν των εθνικοαπελευθερωτικών αντιφασιστικών κινημάτων, τον απελευθερωτικό Κόκκινο Στρατό της ΕΣΣΔ με τους πάνω από 20.000.000 νεκρούς. Η 9η Μάη δεν είναι η “μέρα της Ευρώπης”, όπως με χυδαίο τρόπο κηρύττει η ΕΕ, η συμμαχία των ευρωπαίων καπιταλιστών, διαστρεβλώνοντας την ιστορική μνήμη, αλλά η επέτειος ενός τιτάνιου αγώνα των λαών ενάντια στο φασισμό που τον γεννά το σαπισμένο πλέον καπιταλιστικό σύστημα, όπως γεννά καθημερινά και την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, την προσφυγιά, τον πόλεμο.

Μετά από 75 χρόνια,  η  Αντιφασιστική Νίκη των Λαών με το πραγματικό της περιεχόμενο, αποδεικνύεται  πολύ σκληρός αντίπαλος κάθε διαστρέβλωσης και συκοφαντίας. Άλλωστε, ένα από τα πιο πολύτιμα διδάγματα της Αντιφασιστικής Νίκης είναι ότι ο οργανωμένος λαός, με τα ιδανικά του και την πίστη στο δίκιο του είναι παντοδύναμος και έχει ανεξάντλητες δυνάμεις για να συγκρουστεί με τον αντίπαλο, όσο ισχυρός κι αν φαίνεται.

Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφανιών από τον Δημήτρη Τσιφή εκ μέρους του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ, την Αντωνία Τζιράκη από την ΚΝΕ και την  Λιάνα Καραβασίλη εκ μέρους της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ.