ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Ανακοίνωση για το κλείσιμο του εργοστασίου στης Σνάιντερ στα Οινόφυτα

.   11 Μαΐου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Ανακοίνωση για το κλείσιμο του εργοστασίου στης Σνάιντερ στα Οινόφυτα

Ανακοίνωση για την απόφαση της πολυεθνικής ΣΝΑΙΝΤΕΡ να κλείσει το εργοστάσιο στα Οινόφυτα εξέδωσε το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Συνάδελφοι στο εργοστάσιο της ΣΝΑΙΝΤΕΡ, η αναγγελία της εργοδοσίας για κλείσιμο του εργοστάσιου δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Έχουμε πείρα… χρόνια τώρα παρακολουθούσαμε, εν μια νυκτί να κλείνει ο όμιλος ΣΝΑΙΝΤΕΡ, μέρος ή και όλα τα εργοστάσια του σε άλλες χώρες όπως στη Γαλλία, στην Ιταλία και αλλού γιατί τα κέρδη δεν ήταν τα αναμενόμενα… Τότε κάποιοι και εδώ στην Ελλάδα πανηγύριζαν, μας καθησύχαζαν και μας καλούσαν να σκύψουμε και άλλο το κεφάλι, για να μη πάθουμε τα ίδια. Εμείς όλα αυτά τα χρόνια μαζί με πολλούς από τους εργάτες της ΣΝΑΙΝΤΕΡ διαλέξαμε άλλο δρόμο. Τον δρόμο της ανυπακοής, της απειθαρχίας γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το κεφάλαιο μας θέλει γονατιστούς να παρακαλάμε για το ξεροκόμματο και όχι να απολαμβάνουμε το πλούτο που παράγουμε.

Με αυτό το τρόπο καταφέραμε μικρές νίκες και στη περσινή σύμβαση και συνολικότερα καταφέραμε να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα μας. Είδαμε στη πράξη ότι τίποτα δε χαρίζεται, μόνο κατακτιέται με τον συλλογικό αγώνα μας απέναντι στις αποφάσεις της τωρινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων οι οποίες έλυσαν τα χέρια των  εργοδοτών, όπως και εδώ ώστε να ξεκινήσουν νέα επίθεση στο πιο ιερό δικαίωμα, το δικαίωμα της εργασίας. Οι όρκοι πίστης των κυβερνήσεων στον μονόδρομο της ΕΕ, δηλαδή στη στρατηγική που στόχο έχει από τη μια την αύξηση των κερδών των μεγάλων ομίλων όπως και της ΣΝΑΙΝΤΕΡ και από την άλλη να αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους τόσο στην  Ελλάδα αλλά και διεθνώς, μας βρίσκει απέναντι τους.

Τελικά η ζωή για άλλη μια φορά δυστυχώς επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις μας, που έλεγαν ότι αν πέσουν έστω και λίγο τα κέρδη της εταιρείας, δε θα το χει σε τίποτα να κλείσει το εργοστάσιο και ας βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας δεκάδες εργαζόμενοι. Αυτές οι εκτιμήσεις απορρέουν από τη σκληρή και άδικη πραγματικότητα που ζούμε, όπου δεκάδες εργοστάσια τα τελευταία χρόνια έκλεισαν με απόφαση της εργοδοσίας για να επενδύσουν σε άλλους πιο κερδοφόρους τομείς της οικονομίας στέλνοντας τους εργάτες στην ανεργία.

Ήρθε η ώρα συνάδελφοι να βγάλουμε συμπεράσματα, μακριά από τον ραγιαδισμό του «σφάξε με πασά μου να αγιάσω». Να βροντοφωνάξουμε για το δικαίωμα στην δουλειά και να παλέψουμε γι’ αυτό. Ειδικά στη περιοχή μας, δε μπορούμε να αφήσουμε αμαχητί να κλείσει άλλο ένα εργοστάσιο διότι το μήνυμα που θα περάσει στους κεφαλαιοκράτες είναι ότι μπορούν να συνεχίσουν την ασυδοσία ανενόχλητοι.  Δε μπορούμε να το επιτρέψουμε διότι θα το βρούμε στην επόμενη δουλειά μπροστά μας. Το χρωστάμε στους συναδέλφους, στις οικογένειες μας, στα παιδιά μας.

Συνάδελφοι το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας καταγγέλλει αυτή τη πρακτική της εργοδοσίας σε όλους τους εργάτες του κλάδου και μένει αλληλέγγυο σε κάθε αγωνιστική απόφαση που παρθεί ώστε να επιστρέψετε όλοι στη δουλειά. Πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες της εργοδοσίας και στα κελεύσματα της για τάχα αξιοπρεπή αποχώρηση!! Να παλέψουμε όλοι μαζί για μόνιμη σταθερή δουλειά.

Όπως είπε και ο πρόεδρος του σωματείου σας τη Πέμπτη, δε μένουμε σιωπηλοί… ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ γιατί χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δε δίνεται.

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ