ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Στο πλευρό εκπαιδευτικών μαθητών και γονέων ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Στο πλευρό εκπαιδευτικών μαθητών και γονέων ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

Κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία πραγματοποίησαν την Τρίτη στην πλατεία του Καρπενησίου ο Σύλλογος Δασκάλων και οι Σύλλογοι Γονέων των Δημοτικών Σχολείων.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Ευρυτανίας του ΚΚΕ καθώς επίσης και αντιπροσωπείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Καρπενήσι.

Σε σχετική ανακοίνωση που μοιράστηκε πλατιά, η ΚΟ σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ ενώνει τη φωνή της με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς, τους φοιτητές και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο που έφερε άρον-άρον εν μέσω πανδημίας. Δεν έχουμε ανάγκη σήμερα από ένα σχολείο “εργαστήρι δεξιοτήτων” με αποσπασματική και διαφοροποιημένη απόκτηση δεξιοτήτων που δεν επιτρέπει στον νέο άνθρωπο να αποκτήσει ολόπλευρη μόρφωση.

Έχουμε ανάγκη από ένα σχολείο που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες που θα γνωρίζουν τη θέση τους στην κοινωνία και θα υποτάσσουν τη γνώση τους στις κοινωνικές ανάγκες. Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο σχολείο δεν χωράει στους κανόνες της “αγοράς” και της “επιχειρηματικότητας”. Αντίθετα, προϋποθέτει άλλη κατεύθυνση ανάπτυξης της χώρας με ριζικές αλλαγές στο πεδίο της κοινωνίας και της οικονομίας».