Κάλεσμα έκφρασης Αλληλεγγύης και συμμετοχής στο συλλαλητήριο και συναυλία για τη ΛΑΡΚΟ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κάλεσμα έκφρασης Αλληλεγγύης και συμμετοχής στο συλλαλητήριο και συναυλία για τη ΛΑΡΚΟ

Κάλεσμα έκφρασης Αλληλεγγύης
και συμμετοχής στο συλλαλητήριο και συναυλία για τη ΛΑΡΚΟ

Σάββατο 13 Ιουνίου,
11.00 το πρωί στο Σύνταγμα

 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

την ώρα που σε κάθε κλάδο όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας χτυπιούνται με αφορμή την- “Πανδημία” του κορωναϊού, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διανύουν τον 6° μήνα κινητοποιήσεων.

Έξι μήνες τώρα με την δύναμη που μας δίνει η αλληλεγγύη σας έχουμε μείνει όρθιοι. Κοιτάμε την κυβέρνηση κατάματα, αντιμετωπίζουμε στα ίσα και παλικαρίσια όλους τους μηχανισμούς που θέλουν την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, το κλείσιμο της, το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου, το σακάτεμα κάθε εργατικού δικαιώματος.

Η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, έχουν χρήμα, καλοπληρωμένος κονδυλοφόρους. Όλοι μαζί, χωρίς τσίπα, με πολιτική αλητεία και ψέματα, πετούν λάσπη. Εμείς έχουμε εσάς πού με την αλληλεγγύη σας μας βαστάτε όρθιους να διαβούμε το μονόδρομο που έχει χαράξει το αίμα 80 νεκρών στη ΛΑΡΚΟ.

Η ΛΑΡΚΟ είναι βιώσιμη. Έχει δυνατότητες να διασφαλίσει την εργασία σε 1200 εργαζόμενους σήμερα. Έχει τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες για να αναπτυχθεί και να προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας ακόμη. Αυτό θα γίνει μόνο αν παραμείνει κάτω από δημόσιο έλεγχο κι αν οι κυβερνήσεις αλλάξουν πολιτική απέναντι της.

Τα σχέδια και ο νόμος για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ βγήκαν και ψηφίστηκαν πριν ξεσπάσει η νέα οικονομική κρίση με αφορμή τον κορωναϊό, σε μία περίοδο που μας έλεγαν ότι «δεν γίνεται η ΛΑΡΚΟ να χρηματοδοτηθεί διότι είναι απαγορευτικές οι κρατικές ενισχύσεις».

Σήμερα, πολλές δεκάδες δις στην χώρα μας και τρισεκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη κρατικές ενισχύσεις δίνονται σε επιχειρηματικούς ομίλους. Για τη ΛΑΡΚΟ, την αξιοποίησή του ορυκτού μας πλούτου, δεν δίνουν ούτε δεκάρα. Έχουν συμφωνήσει να την εκποιήσουν τσάμπα και βερεσέ, χωρίς εργαζόμενους, ρημάζοντας όλη τη Στερεά Ελλάδα, βάζοντας την σε «αχαρτογράφητα νερά» με κίνδυνο να οδηγηθεί μέχρι και στο κλείσιμο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Τα αιτήματα μας είναι δίκαια, ρεαλιστικά και υλοττοιήσιμα.
Γνωρίζουμε ότι θα εφαρμοστούν μόνο με την πίεση του αγώνα.
Αν κερδίσουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, θα κερδίσει όλη η εργατική τάξη της χώρας μας!

Διεκδικούμε:

  • Την απόσυρση του άρθρου 21 Ν. 4664/2020 και το σταμάτημα της εκκαθάρισης.
  • Την διασφάλιση του δημόσιου έλεγχου για την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου της Χώρας.
  • Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
  • Την κατάργηση όλων των παράνομων και εξοντωτικών περικοπών που πραγματοποιήθηκαν με την ειδική διαχείριση. Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και την υπογραφή ΣΣΕ. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  • Την αξιοποίηση εδώ και τώρα όλων των νέων χρηματοδοτικών προοπτικών λόγω κορωνοϊού, για την στήριξη, τον εκσυγχρονισμό και τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ. Να ανοίξουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και να μπουν δισεκατομμύρια στα κρατικά ταμεία.
  • Την επαναφορά της παραγωγής στις πραγματικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ. Σήμερα με την μειωμένη παραγωγή στο 20% της πραγματικής, χάνονται δεκάδες εκατομ. Ευρώ που είναι πολύτιμα για την ΛΑΡΚΟ και την Εθνική οικονομία.
  • Τον επανυπολογισμό του χρέους στη ΔΕΗ σύμφωνα με τις διεθνείς τιμές που πληρώνουν οι βιομηχανίες σαν της ΛΑΡΚΟ. Αν προκύπτει διαφορά να γίνει ρύθμιση αποπληρωμής του.
  • Τη διαγραφή του προστίμου των κρατικών ενισχύσεων. Η ΛΑΡΚΟ ουδέποτε πήρε ένα ευρώ από τον ελληνικό προϋπολογισμό.
  • Ρύθμιση και αποπληρωμή όλων των χρεών στους προμηθευτές και τους μικρό- εργολάβους.

Είμαστε σίγουροι ότι θα εκφράσετε “το ένας για όλους και όλοι για έναν”. Σας περιμένουμε με τα σωματεία σας, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τους Συλλόγους σας, το Σάββατο 13 Ιούνη στο Σύνταγμα, σε ένα συλλαλητήριο – συναυλία που με αφορμή τη ΛΑΡΚΟ θα εκφραστεί η εναντίωση στην αντεργατική πολιτική που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους.

Με θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς