ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ» : ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

.   14 Ιουνίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ» : ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

   «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με το μαζικό τους συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης μαζί με τις οικογένειες τους έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης με διαλυτικές συνέπειες για την επιχείρηση και τους ίδιους, κορυφώνοντας παράλληλα έναν κύκλο κινητοποιήσεων με απεργίες, καταλήψεις, Γενικές Συνελεύσεις.

Με τη διαδήλωσή τους στο Σύνταγμα, μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών, μαζί με τις οικογένειές τους, εργαζόμενους και κατοίκους από όλη τη Στερεά που γνωρίζουν πολύ καλά πως ο αγώνας αυτός είναι δικός τους, αλλά και την πλατιά έμπρακτη αλληλεγγύη Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και φορέων της Αττικής ακύρωσαν τις συκοφαντίες που αναπαρήγαγαν το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, που τους τσουβάλιαζαν με τα δικά τους golden boys που οι ίδιοι διόρισαν.

Οι εργαζόμενοι από τη ΛΑΡΚΟ κατέφθασαν με πούλμαν και συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια. Με συνθήματα όπως «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» και «Με αίμα και ίδρωτα δένουμε τ΄ ατσάλι θα τους σταματήσουμε μ’ ενότητα και πάλη» πορεύτηκαν στο Σύνταγμα. Εκεί τους υποδέχθηκαν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς της Αττικής, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, δηλώνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους. Η διαδήλωση κορυφώθηκε με συναυλία με τραγούδια του αγώνα.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔ. Κουτσούμπας.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν: Να καταργηθεί ο νόμος της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ. Ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων της ειδικής διαχείρισης. Εδώ και τώρα χρηματοδότηση από τα δεκάδες δισ. που δίνονται και σε άλλες επιχειρήσεις, για τον εκσυγχρονισμό και παραπέρα ανάπτυξη εργοστασίου και μεταλλείων, για άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας. Εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

«Ο νόμος της κυβέρνησης να καταργηθεί, ο ορυκτός μας πλούτος δεν θα ξεπουληθεί» διαδηλώνουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ μαζί με τα Συνδικάτα και τους φορείς που βρίσκονται στο πλευρό τους δίνοντας αποφασιστική απάντηση στο διαλυτικό σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου όπως έκαναν και όλοι οι προκάτοχοί της.

 

Τις δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ, τη σημασία της λειτουργίας της για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας αλλά και για τους πέντε νομούς της χώρας που λειτουργούν εργοστάσια και ορυχεία της παρουσίασε ο Ανδρέας Κορέτζελος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ. «Δεν ξεχνάμε τους 80 νεκρούς μας», τόνισε αναφερόμενος στα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. (Δείτε εδώ βίντεο)

«Αυτά που βιώνουμε στη ΛΑΡΚΟ είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής με αυτά που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους. Μας θέλουν σκλάβους για να έχουνε ακόμη περισσότερα κέρδη», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης αντιπρόεδρος του ΕΚ Λαμίας, μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕΜ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ. «Άλλο δρόμο δεν έχουμε, ή εμείς ή αυτοί. Από τη μία είναι τα συμφέροντα πού υπερασπίζονται οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη τα συμφέροντα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού», σημείωσε, προσθέτοντας πως «θα συγκρουστούμε μέχρι το τέλος. Όσο εκφράζεται η αλληλεγγύη σας, έχουμε το μπόι να τους βλέπουμε κατάματα και να τους αντιμετωπίζουμε στα ίσα. Όσο πλαταίνει η αλληλεγγύη γινόμαστε πιο δυνατοί από αυτούς, στο τέλος θα κερδίσουμε». (Δείτε πάνω βίντεο)

Την τροπολογία της κυβέρνησης που πετά τους εργαζόμενους στην ανεργία και τη συκοφαντική επίθεση στους εργαζόμενους κατήγγειλε ο Ξενοφώντας Αγγελέτος, από το Σωματείο Εργαζομένων στα Μεταλλεία της Εύβοιας. (Δείτε εδώ βίντεο)

Η απαξιωτική εικόνα της ΛΑΡΚΟ που προβάλλεται από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της είναι στοχευμένη για το ξεπούλημα της, υπογράμμισε ο Δημήτρης Καραγιάννης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων και του Σωματείου Εργαζομένων στα Μεταλλεία Άι Γιάννη. (Δείτε εδώ βίντεο)

«Υψώνουμε τις γροθιές μας και λέμε όχι στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ,» τόνισε ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του Σωματείου Έδρας της επιχείρησης. «Η ΛΑΡΚΟ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους αλλά όλη την κοινωνία», σημείωσε. (Δείτε εδώ βίντεο)

Ο Δημήτρης Τσόκας πρόεδρος Εργαζομένων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου (Δείτε εδώ βίντεο) και ο Μάρκος Κοντιζάς γενικός Γραμματέας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων. (Δείτε εδώ βίντεο)

Η επίθεση είναι γενικευμένη στο σύνολο των εργαζομένων του κλάδου και όλη της της χώρας τόνισε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Σημείωσε ότι ο αγώνας αυτός μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την οργάνωση του αγώνα σε άλλους χώρους δουλειάς. (Δείτε εδώ βίντεο)

5 / 8