ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ : Περιοδεία σε δομές Υγείας στην Εύβοια

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ : Περιοδεία σε δομές Υγείας στην Εύβοια

Από το Νοσοκομείο Χαλκίδας

 

Την ανάγκη να διατηρηθεί ψηλά ο πήχης των απαιτήσεων για την κάλυψη των ελλείψεων και τη λειτουργία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε σε δομές Υγείας στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μαρίνος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών του Κόμματος, επισκέφθηκε αρχικά το Κέντρο Υγείας Ψαχνών, όπου είχε συνάντηση με το διευθυντή, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και είχε συναντήσεις με το διοικητή, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, καθώς και με μέλη της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Εύβοιας.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, αυτό που διαπιστώθηκε, είναι ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, έγιναν ελάχιστα πράγματα από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των μεγάλων κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε εξοπλισμό, το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας και προστασίας του λαού της περιοχής είναι ανεπαρκές και βασίζεται αποκλειστικά στην αυτοθυσία του λιγοστού προσωπικού.

Ιδιαίτερες αναφορές μάλιστα έγιναν σχετικά με το νέο Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου προέκυψε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, ετοιμάζονται να το θέσουν σε λειτουργία, χωρίς προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Σχεδιάζουν δηλαδή να ξεκινήσουν το νέο νοσοκομείο, μεταφέροντας απλώς το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα, το οποίο υπολείπεται κατά πολύ των οργανικών θέσεων που προβλέπονται για το παλιό νοσοκομείο, πόσο μάλλον για τις ανάγκες λειτουργίας της νέας δομής.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μαρίνος, τόνισε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο των συναντήσεων ότι οι διεκδικήσεις των υγειονομικών αλλά και του λαού για το επίπεδο παροχών υγείας, θα πρέπει να παραμείνουν ψηλά και σε αντιστοιχία με τις σημερινές ανάγκες. Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε με «μπαλώματα» τα προβλήματα και τις ελλείψεις την περίοδο του κορονοϊού, χωρίς προσλήψεις γιατρών και μόνιμου προσωπικού, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η ΕΕ, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού, προωθεί την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας.

2 / 3