Ο Γ. Μαρίνος για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: Η λαϊκή πάλη θα το πετάξει στα σκουπίδια

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Γ. Μαρίνος για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: Η λαϊκή πάλη θα το πετάξει στα σκουπίδια

Την εχθρότητα της κυβέρνησης απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα και τις δεσμεύσεις της στο μεγάλο κεφάλαιο δείχνει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, που η εργατική – λαϊκή πάλη θα το πετάξει στα σκουπίδια και θα οδηγήσει τους εμπνευστές του στον εξευτελισμό, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τόνισε ότι ο καπιταλισμός έχει αξεπέραστα προβλήματα, ευθύνεται για τις οικονομικές κρίσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φοβάται τη λαϊκή οργάνωση και ανάταση και παίρνει τα μέτρα του. Πρόσθεσε ότι η ΕΕ έχει ανοίξει το δρόμο με την ενοχοποίηση και ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας, θέτοντας εκτός νόμου Κομμουνιστικά Κόμματα. Υπογράμμισε πως είναι βαθύτερη η στόχευση του νομοσχεδίου και ξεπερνά τα χουντικά διατάγματα και αυτό το μαρτυρά η σύσταση Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας με τη στοχοποίηση του ριζοσπαστισμού και το τσουβάλιασμά του με την τρομοκρατία και υπαρκτές μορφές βίας όπως η ενδοοικογενειακή και η ενδοσχολική.

Σημείωσε πως από τη δεκαετία του ’70 αμέτρητες φορές οι κυβερνήσεις της ΝΔ χρησιμοποίησαν την καταστολή κατά του εργατικού – λαϊκού κινήματος, το ίδιο έκανε και το ΠΑΣΟΚ και στον ίδιο δρόμο ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα υποκρίνεται, ενώ ως κυβέρνηση διατήρησε τα χουντικά διατάγματα, χτύπησε το δικαίωμα στην απεργία, έφερε «ιδιώνυμο» στους πλειστηριασμούς και αρνήθηκε την κατάργηση του τρομονόμου. Ανέφερε ότι καρφί στο μάτι είναι οι μαζικοί καλά οργανωμένοι αγώνες και υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά και ότι το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης.