ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Ανατροπή δικαιωμάτων στις νέες συμβάσεις εργαζομένων καθαριότητας στην «Coca Cola»

.   3 Σεπτεμβρίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Ανατροπή δικαιωμάτων στις νέες συμβάσεις εργαζομένων καθαριότητας στην «Coca Cola»

Από παλαιότερη κινητοποίηση στο εργοστάσιο της «Coca Cola»Από παλαιότερη κινητοποίηση στο εργοστάσιο της «Coca Cola»

Πλήρη ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων προβλέπει η σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στην «Coca Cola – 3Ε» στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα, η «Coca Cola – 3Ε» άλλαξε το εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας, που μέχρι 31 Αυγούστου ήταν από την εταιρεία «Manifest», ενώ από 1 Σεπτέμβρη ανέλαβε η εταιρεία ISS και όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών ν. Βοιωτίας, «ενώ οι προηγούμενες συμβάσεις ήταν πλήρους απασχόλησης, δηλαδή 5ημερο, 8ωρο, 40ωρο την εβδομάδα, η νέα εταιρεία μίλησε για συμβάσεις με ωρομίσθιο. Ενώ μέχρι τώρα, η μεταφορά του προσωπικού γίνονταν με τα λεωφορεία της «Coca Cola – 3Ε», η νέα εταιρεία ενημέρωσε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να λύσουν μόνοι τους τις μετακινήσεις.

Ενώ μέχρι τώρα, όταν το εργοστάσιο ήταν κλειστό με ευθύνη της «Coca Cola – 3Ε», οι εργαζόμενοι πληρώνονταν, τώρα η νέα εταιρεία λέει ότι θα τους γράφει από την κανονική τους άδεια, κάτι το οποίο έρχεται σε αντιπαράθεση ακόμα και με την αντεργατική νομοθεσία. Φυσικά, ούτε λόγος γίνεται για αναγνώριση της προϋπηρεσίας παρότι οι ίδιοι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να κάνουν την ίδια δουλειά και μάλιστα σε πιο εντατικοποιημένες συνθήκες».

Παράλληλα, το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι «σε δύο εργαζόμενες που δεν δέχτηκαν τη χειροτέρευση των όρων εργασίας, η “Manifest” δεν τους δίνει ούτε την αποζημίωσή τους» και τονίζει ότι «η ευθύνη βαραίνει την “Coca Cola – 3Ε” και ας μην είναι ο άμεσος εργοδότης. Η “Coca Cola – 3Ε” είναι που έχει βάλει της εργολαβίες όχι μόνο στην καθαριότητα, αλλά και σε άλλα πόστα».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

coka_cola_3e_ergolavikoi_ergazomenoi