46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ» : Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πραγματοποιήθηκε η «στάση» του στη Θήβα

.   8 Σεπτεμβρίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ» : Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πραγματοποιήθηκε η «στάση» του στη Θήβα

Με επιτυχία και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στη Θήβα, η εκδήλωση για το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» και κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Φάσσα, μέλος του ΚΣ και γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τοπικό μουσικό συγκρότημα, ενώ ο Ν. Φάσσας,στην ομιλία του (διαβάστε εδώ αναλυτικά) μίλησε για τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιούνται οι φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, σε ολόκληρη τη χώρα, υπογραμμίζοντας πως «το Φεστιβάλ μας φέτος είναι αλλιώς, προσαρμοσμένο στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας. Δεν νοσταλγεί όμως το “παρελθόν” του, δεν είναι “φτωχότερο” σε ό,τι έχει να προσφέρει στην ανάγκη της νεολαίας να ονειρεύεται έναν κόσμο που θα νικάει η ζωή και θα ανθρωπεύει ο άνθρωπος. Δεν ρίχνουμε τον πήχη στο ότι το Φεστιβάλ στα 46 χρόνια της ιστορίας του αποτελεί φάρο αντοχής και ελπίδας ότι οι “όμορφες κόκκινες πολιτείες” είναι φτιαγμένες από πραγματικά υλικά που λάμπουν κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις του». 

Έκανε παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανοίγουν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, τις τεράστιες ελλείψεις στις δομές Υγείας, ενώ σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς είπε ότι «οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες που η εργοδοσία ξεσαλώνει». Για τις πρόσφατες φονικές πλημμύρες στην Εύβοια σημείωσε πως «πριν λίγες εβδομάδες -εδώ δίπλα- στην Κ. Εύβοια, στα περίχωρα της Χαλκίδας, χάθηκαν για άλλη μια φορά ανθρώπινες ζωές, χώθηκαν στη λάσπη εκατοντάδες σπίτια, ολόκληρες περιουσίες καταστράφηκαν, λόγω της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις, οι τοπικές και περιφερειακές αρχές». 

Την κεντρική ομιλία ακολούθησαν συναυλίες με έντεχνη μουσική και αφιέρωμα στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι. Επίσης στο χώρο υπήρχε έκθεση της «Σύγχρονης Εποχής» αφιερωμένη στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν, έκθεση υλικού με θέμα «I can’t breathe – Σοσιαλισμός για να ανασαίνουμε», επιμελημένη από την ΟΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας καθώς και μαθητικό στέκι.