Αντιπροσωπεία της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εμπορό-βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντιπροσωπεία της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εμπορό-βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Λαμία,14/9/2020.

Δ ελ τ ί ο   τ ύ π ο υ

Αντιπροσωπεία της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εμπορό-βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας και συζήτησε με το προεδρείο του τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, εστιάζοντας στους αυτοαπασχολούμενους.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου περιέγραψαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα του κλάδου σημειώνοντας ιδιαίτερα την μείωση της αγοραστικής δύναμης των λαϊκών νοικοκυριών, την υπερφορολόγηση τους και τον τρόπο που λειτουργεί το τραπεζικό – πιστωτικό σύστημα…. Στάθηκαν στις δεκάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν και την προοπτική να κλείσουν και άλλες….. Έθεσαν, ακόμη, ζήτημα για την λειτουργία της Έκθεσης Λαμίας.

Έντονο ενδιαφέρον εκφράστηκε και για την ουσιαστική βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Λαμίας….. Για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που λείπουν…. Για την ανασυγκρότηση των Κ.Υ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που είναι ανύπαρκτη.

Ο επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην Στερεά Ελλάδα και μέλος της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε Κώστας Μπασδέκης, υπογράμμισε πως τα προβλήματα της Χώρας οφείλονται στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και στον φιλομονοπωλιακό προσανατολισμό των πολιτικών που ακολουθούνται, σύμφωνα πάντα και με τις οδηγίες της Ε.Ε….

Ειδικότερα για τους αυτοαπασχολούμενους σημείωσε :

« Τα μέτρα της κυβέρνησης για τους επαγγελματίες που κλείσανε για τόσο διάστημα τα μαγαζιά, δεν ήταν παρά ψίχουλα μπροστά στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν για την πλειοψηφία των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων………. Τα 800 ευρώ εξανεμίστηκαν γρήγορα για την κάλυψη πολύ άμεσων και βασικών αναγκών, ενώ οι αναστολές πληρωμών δεν λένε απολύτως τίποτα.

Ακόμη κι αν πούμε ότι ορισμένοι έχουν κάποια δουλειά σήμερα και δεν συσσώρευσαν χρέη, το πρόβλημα επεκτείνεται και σε αυτούς, γιατί η δουλειά δεν είναι αυτή που θα περίμεναν μετά την άρση της καραντίνας.

Βέβαια, με δεδομένο ότι ένα μαγαζί σε πολλές περιπτώσεις αντιστοιχεί σε μια θέση εργασίας, πολλοί τα κρατούν ανοιχτά κι ας μην υπάρχει «μεροκάματο», μόνο και μόνο για να μπορέσουν να βγάλουν ένα ελάχιστο εισόδημα, αφήνοντας ωστόσο απλήρωτες άλλες υποχρεώσεις.

Αυτό βέβαια κάποια στιγμή φτάνει στα όριά του….. Σε λίγο διάστημα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα πλειστηριασμών, υποθήκες για κάλυψη χρεών και ό,τι αυτό σημαίνει.

Σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ βλέπουμε με ανησυχία τις εξελίξεις και προσπαθούμε να αναδείξουμε τη διέξοδο, την οργάνωση και τον αγώνα απέναντι στην πολιτική που βρίσκεται πίσω από αυτά τα αδιέξοδα που βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι ».

Η αντιπροσωπεία της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, τέλος, δεσμεύτηκε να υποστηρίξει κάθε δίκαιο αίτημα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων…. Δήλωσε πως θα θέσει στα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας και του Δήμου και το ζήτημα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.