ΤΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ : Μαθητικός ξεσηκωμός! Στα ημίμετρα της κυβέρνησης, κανείς συμβιβασμός

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ : Μαθητικός ξεσηκωμός! Στα ημίμετρα της κυβέρνησης, κανείς συμβιβασμός

Σε ξεσηκωμό, κόντρα στα ημίμετρα της κυβέρνησης αναφορικά με το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, καλεί τους μαθητές της περιοχής το Τομεακό Συμβούλιο Εύβοιας της ΚΝΕ. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «τα μεγάλα λόγια του υπουργείου πως ”είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων” και της υπουργού Κεραμέως ότι η μάσκα ”είναι ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτουμε αυτή τη στιγμή”, πήγαν ”περίπατο” από τις πρώτες κιόλας ώρες λειτουργίας των σχολείων».

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το ΤΣ της ΚΝΕ, στην Εύβοια:

Στο 1ο ΓΕΛ η πλειοψηφία των τμημάτων είναι με πάνω από 27 μαθητές

Στο 3ο ΓΕΛ όχι μέτρα για τον κορονοϊό δεν πήραν, αλλά αποφάσισαν να συγχωνεύσουν τμήματα!!! και να είναι 30 μαθητές ανά τάξη

Στο 2ο ΓΕΛ οι απαραίτητες αποστάσεις «χάθηκαν» και οι μαθητές βρίσκονται ο ένας πάνω στον άλλο

Στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ δεν έχει παρθεί κανένα απολύτως μέτρο

Στο Λύκειο Ψαχνών τα 25 άτομα ανά τάξη είναι ο κανόνας

Στο Γυμνάσιο Λίμνης δεν μπήκαν σε τάξη γιατί δεν υπήρχαν καθαρίστριες να καθαρίσουν!!!

Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Σκύρου οι μάσκες «έχασαν το πλοίο» και δεν έφτασαν ποτέ

Με βάση τα παραπάνω το ΤΣ της ΚΝΕ καλεί τους μαθητές της περιοχής σε αγωνιστικό ξεσηκωμό!

Καλεί τα 5μελή και 15μελή, τους προέδρους των συμβουλίων να οργανώσουν τη συζήτηση και τη διεκδίκηση σε κάθε σχολείο. Να ενώσουν τη φωνή τους με τους συμμαθητές τους από τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής και ολόκληρης της χώρας που αυτήν την ίδια στιγμή βρίσκονται σε αναβρασμό!

Καλεί «με τη δύναμη της συλλογικής οργάνωσης μέσα από τα Μαθητικά Συμβούλια και το δίκιο των αιτημάτων τους, όλοι οι μαθητές να μπουν μπροστά, να κάνουν τα σχολεία τους ”κάστρα αντίστασης και αγώνα” και να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη ζωή».