ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Στέλνουν security στους μαθητές που διεκδικούν μόρφωση και υγεία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Στέλνουν security στους μαθητές που διεκδικούν μόρφωση και υγεία

ΣΠ Αν. Στερεάς – Εύβοιας της ΚΝΕ: Οι μαθητές έχουν το δίκιο με το μέρος τους

Από την κινητοποίηση των μαθητών στη ΧαλκίδαΑπό την κινητοποίηση των μαθητών στη Χαλκίδα

Η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και καταστολής των κινητοποιήσεών τους, με την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία security της «φύλαξης» των σχολείων.

Στην καταγγελία της η ΤΕ Ευβοίας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση, ο δήμος και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν ευθύνη για το γεγονός ότι αντί να πάρουν άμεσα μέτρα για τα δίκαια αιτήματα των μαθητών για αποσυμφόρηση των τμημάτων που φτάνουν 25, 26, 27 παιδιά ανά τάξη, να αξιοποιηθούν κατάλληλα κτίρια, να γίνουν ρυθμίσεις ωραρίου, να προσληφθούν καθηγητές, να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, να λυθεί το πρόβλημα του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιούνται για τη μετακίνησή τους κ.ά., στήνουν επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών και καταστολής των κινητοποιήσεών τους.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της κινητοποίησης στάλθηκε ιδιωτική εταιρεία security σε σχολεία της Χαλκίδας για να εμποδίσουν βήματα των μαθητών για την οργάνωση και κινητοποίησή τους.

Εδώ και τώρα να υπάρξουν απαντήσεις από την κυβέρνηση, το δήμο και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για αυτή την κατάσταση, απέναντι στους μαθητές που σηκώνουν το ανάστημά τους για να διεκδικήσουν να μορφώνονται με αξιοπρέπεια, με όρους που να διασφαλίζουν την υγεία τους, αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία».

ΣΠ Αν. Στερεάς – Εύβοιας της ΚΝΕ: Οι μαθητές έχουν το δίκιο με το μέρος τους

«Οι μαθητές έχουν το δίκιο με το μέρος τους! Δεντρομοκρατούνταιπεισμώνουνκαισυνεχίζουντοναγώνατους. Αυτό τονίζει το Συμβούλιο Περιοχής Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας της ΚΝΕ, σημειώνοντας ότι «ήδησεπολλάσχολείατηςΑνΣτερεάςκαιΕύβοιαςοιμαθητέςδίνουντοκαλύτερομάθημασεόλουςότιταδικαιώματάμαςδενχαρίζονται,αλλάαντίθεταταδιεκδικούμεμεμαζικούςμαχητικούςαγώνες».

Στην ανακοίνωσή σημειώνεται:

«Τα πολλά σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη στην περιοχή, η πρώτη δυναμική πορεία στη Χαλκίδα αποδεικνύουν ότι τα δίκαια αιτήματα του αγώνα των μαθητών δεν μπορούν να ”λερωθούν” από όσους με θράσος και χυδαιότητα προσπαθούν να κατασυκοφαντήσουν την προσπάθεια των μαθητών να παλέψουν για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Οι μαθητές στην περιοχή ξέρουν πολύ καλά τι ”υποκινεί” τους αγώνες τους. Είναι τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας, που μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις απουσιάζουν κιόλας. Δεν ήταν λίγα τα σχολεία που οι μάσκες-”αερόστατα” δεν ”προσγειώθηκαν”. Είναι το ότι αποτελεί νόμο το μια καθαρίστρια ανά σχολική μονάδα. Υπήρξε σχολείο στο οποίο ο διευθυντής κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να συνδράμουν στην καθαριότητα και να ζητήσουν και τη ”στήριξη” των μαθητών. Είναι που στην πόλη της Χαλκίδας μαθητές οι οποίοι πριν λίγες εβδομάδες έζησαν την απόλυτη καταστροφή στις γειτονιές τους, με τις μεγάλες πλημμύρες, τώρα στοιβάζονται σαν ”σαρδέλες” στα λεωφορεία για να πάνε στο σχολείο.

Είναι ενθαρρυντικό ότι υπήρξαν ΕΛΜΕ, όπως της Χαλκίδας, που στήριξαν τον αγώνα των μαθητών, όπως αντίστοιχα και η Ένωση Γονέων της πόλης. Άλλωστε ο κοινός αγώνας που θα δυναμώσει το επόμενο διάστημα είναι αυτό που τους φοβίζει πραγματικά.

Οι θλιβερές και εξοργιστικές εικόνες -λίγων- διευθυντών που τρομοκρατούσαν και στοχοποιούσαν μαθητές, εκτός από το γεγονός ότι δημιουργούν προβληματισμό για το τι είδους αλήθεια εκπαιδευτικοί είναι αυτοί, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τώρα είναι που περισσότεροι μαθητές πρέπει να ενώσουν την φωνή τους με γονείς και εκπαιδευτικούς. Ενωμένοι και με τα δίκαια αιτήματά τους να μην επιτρέψουν σε κανέναν να συκοφαντεί τον αγώνα τους. Οργανωμένοι στα μαθητικά τους συμβούλια, σε 5μελή και 15μελή θα συνεχίσουν δυναμικά.

Ο αγώνας τώρα ξεκινάει, θα έχει διάρκεια! Χρειάζεται μαζικότητα και πάλη με τα δίκαια αιτήματα που ενώνουν τις φωνές των μαθητών σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή η μάχη θα βγάλει νικητές τους μαθητές ο κόσμος να χαλάσει!».