ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ : Να αντιταχθεί ο λαός της Εύβοιας στα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος του στον τομέα της Υγείας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ : Να αντιταχθεί ο λαός της Εύβοιας στα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος του στον τομέα της Υγείας

Πηγή: Eurokinissi

Το γεγονός πως οι τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Εύβοιας «δεν μπορούν να ξεπεραστούν με τα στημένα παιχνίδια εντυπωσιασμού στα οποία επιδίδονται οι κυβερνητικοί βουλευτές και το υπουργείο Υγείας» επισημαίνει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Ευβοίας, Γιώργος Μαρίνος.

Γι’ αυτό, τονίζει και ο λαός της Εύβοιας πρέπει να αντιταχθεί στα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος του αφού τα οξυμένα προβλήματα των Δημόσιων Μονάδων Υγείας αναπαράγονται μέσα από τις παραπλανητικές κινήσεις των κυβερνητικών βουλευτών και του υπουργείου Υγείας. Υπενθυμίζει ακόμα τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων αλλά και πως το ΚΚΕ «αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα και απαιτεί την άμεση κάλυψη όλων των κενών, την άμεση δημιουργία μονάδων Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο και την Ιστιαία, με την εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης και το κατάλληλο προσωπικό» με δεκάδες παρεμβάσεις εκτός αλλά και εντός Βουλής. 

Αναλυτικά η δήλωση: 

«Ο λαός της Εύβοιας να αντιταχθεί στα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος του. Τα οξυμένα προβλήματα των Δημόσιων Μονάδων Υγείας αναπαράγονται μέσα από τις παραπλανητικές κινήσεις των κυβερνητικών βουλευτών και του υπουργείου Υγείας.

Οι μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, της Κύμης και της Καρύστου καθώς επίσης και σε όλα τα Κέντρα Υγείας στην Εύβοια, αλλά και τα μεγάλα κενά στο ΕΚΑΒ, δεν μπορούν να ξεπεραστούν με τα στημένα παιχνίδια εντυπωσιασμού στα οποία επιδίδονται οι κυβερνητικοί βουλευτές και το υπουργείο Υγείας.

Οι μεγάλες ελλείψεις που χαρακτήριζαν τις μονάδες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας πριν την πανδημία, παραμένουν και σήμερα, βάζοντας σε μεγάλους κινδύνους την υγεία και ζωή των λαϊκών οικογενειών. Οι προσλήψεις νοσηλευτών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν λύνουν το πρόβλημα.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες και διαχρονικές. Αφορούν την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων που ακολουθούν το δρόμο της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας και της πρόνοιας, φορτώνοντας στο λαό συνεχώς νέα βάρη.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που διαψεύδει τις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργούν οι βουλευτές της ΝΔ.

Η κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και η ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού καθώς επίσης και η δημιουργία μονάδων Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Καρύστου και στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας θα έπρεπε να έχουν γίνει από πολλά χρόνια πριν, όπως απαιτεί επίμονα το ΚΚΕ.

Δίνονται δισ. ευρώ στα μεγάλα συμφέροντα, 4 δισ. το χρόνο για τις ανάγκες του εγκληματικού μηχανισμού του ΝΑΤΟ και για την υγεία του λαού σφυρίζουν αδιάφορα.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Οι πολιτικάντικες υποσχέσεις είναι το μέσο που χρησιμοποιείται για το χρόνιο εμπαιγμό σε βάρος του λαού της Εύβοιας που βιώνει τις βαριές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το ΚΚΕ με δεκάδες παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή, με συνεχείς επισκέψεις στις δημόσιες μονάδες υγείας και με συγκεκριμένα στοιχεία που έχει καταθέσει με τις ερωτήσεις των βουλευτών του στη Βουλή, αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα και απαιτεί την άμεση κάλυψη όλων των κενών, την άμεση δημιουργία μονάδων Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο και την Ιστιαία, με την εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης και το κατάλληλο προσωπικό.

Ο λαός της Εύβοιας έχει και πείρα και κρίση, μπορεί να διακρίνει τα παιχνίδια παραπλάνησης που παίζονται σε βάρος του και να δυναμώσει τις διεκδικήσεις του για αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα υγείας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, για την προστασία της υγείας και της ζωής του».