ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΗΒΑΣ : Κινητοποίηση στις 13 Οκτώβρη για την κάλυψη όλων των αναγκών του νοσοκομείου

.   5 Οκτωβρίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΗΒΑΣ : Κινητοποίηση στις 13 Οκτώβρη για την κάλυψη όλων των αναγκών του νοσοκομείου

Την Παρασκευή 2 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων και φορέων των Δήμων Θήβας και Τανάγρας με θέμα την οργάνωση του αγώνα για την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Θήβας και όλων των δομών υγείας της περιοχής με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος τα σωματεία εργαζομένων Χημικής ΒιομηχανίαςΜετάλλουΦαρμάκουΤροφίμων και Ποτών ΒοιωτίαςΟικοδόμων Θήβας, το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, τα επιχειρησιακά σωματεία των εργοστασίων «ΜΟΡΝΟΣ» και «EURODRIP». Επίσης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θήβας, πολιτιστικοί σύλλογοι και οι ομάδες γυναικών Θήβας και Τανάγρας της ΟΓΕ. Τέλος, πήραν μέρος εκλεγμένοι και σε άλλους κοινωνικούς φορείς, όπως και στα Δημοτικά Συμβούλια Θήβας και Τανάγρας.

Η σύσκεψη κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση να συνεχιστεί η συλλογή υπογραφών για την κάλυψη όλων των αναγκών του Νοσοκομείου και των άλλων δομών υγείας και να διοργανωθεί συγκέντρωση για το θέμα την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Θήβας.

Στο κάλεσμά τους οι φορείς αναφέρουν:

«Μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, η κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας και των δομών Υγείας στην περιοχή μας είναι χειρότερη από την αρχή της πανδημίας.

Το πρόσφατο κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου ανέδειξε ξεκάθαρα ότι ο χρόνος που κερδήθηκε τους προηγούμενους μήνες από τις θυσίες μας δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα κάλυψης όλων των κενών σε προσωπικό κι εξοπλισμό του συστήματος Υγείας.

Την ίδια ώρα, οι μαθητές στοιβάζονται σε τάξεις – κλουβιά, ενώ τα εργοστάσια της Βιομηχανικής Ζώνης και οι άλλοι χώροι εργασίας κινδυνεύουν να γίνουν υγειονομικές βόμβες τύπου Βόρειας Ιταλίας.

Γίνεται φανερό ότι η προστασία της Υγείας του λαού δε χωράει στο στενό κορσέ της υποχρηματοδότησης, των προσλήψεων με το σταγονόμετρο, των ελαστικών μορφών απασχόλησης των υγειονομικών και της έλλειψης εξοπλισμού.

Η Υγεία μας αντιμετωπίζεται επί σειρά ετών ως περιττό “κόστος”. Την ίδια ώρα που δίνουν πακτωλό χρημάτων σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, το Νοσοκομείο της Θήβας και οι άλλες δομές Υγείας ξεχαρβαλώνονται.

Όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση, ο λαός της περιοχής θα πληρώνει τις τραγικές ελλείψεις, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ τώρα κινδυνεύει να τις πληρώσει και με τις ζωές του.

Απαιτούμε Νοσοκομείο και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Εδώ και τώρα πριν είναι πολύ αργά:

  • Να παρθούν όλα τα δυνατά μέτρα για την άμεση λειτουργία της παθολογικής κλινικής, με την αύξηση των οργανικών θέσεων και την κάλυψή τους με μόνιμους παθολόγους.
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών του Νοσοκομείου Θήβας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
  • Πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη λειτουργία των κλινών ΜΕΘ του Νοσοκομείου.
  • Άμεση λειτουργία Κέντρου Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Θήβας με κατάλληλο εξοπλισμό και μόνιμο προσωπικό.
  • Να στελεχωθούν πλήρως σε μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής (Κέντρα Υγείας Θήβας, Σχηματαρίου και Ερυθρών, Ιατρεία Οινοφύτων και ΤΟΜΥ Θήβας) για τη λειτουργία τους σε 24ωρη βάση.
  • Να διασφαλιστούν σε επάρκεια τα αναγκαία μέσα και ο εξοπλισμός με πιστοποίηση για νοσοκομειακή χρήση για την προστασία όλων των υγειονομικών.
  • Να στελεχωθεί πλήρως η Μονάδα ΕΚΑΒ της περιοχής και να δημιουργηθεί σταθμός της στην Βιομηχανική Ζώνη Οινοφύτων – Σχηματαρίου.
  • Πλήρης στελέχωση και λειτουργία με μόνιμο προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) Θήβας.
  • Να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα των υγειονομικών για ένταξη στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά».