ΛΑΡΚΟ : ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΛΑΡΚΟ : ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ

Αρ. πρωτ: 169                                                            ΛΑΡΥΜΝΑ   21/10/2020

Ανακοίνωση

STOP στα ρουσφέτια. Κάτω οι Μαυρογιαλούροι

Δεν αποπροσανατολιζόμαστε. Το κύριο είναι:

Όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Όχι στις απολύσεις των εργαζομένων. Διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας εργοστάσιου και μεταλλείων. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ με «μαέστρο» τον κ. Μητσοτάκη, πρώτα «βιολιά» τους υπουργούς κ. Σταϊκούρα και Χατζηδάκη, «χορωδία» τους  βουλευτές Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Καστοριάς, Αττικής,  «διεύθυνση προγράμματος» τον Ειδικό Διαχειριστή Κυρ.. Μελέτ…  με την παρέα του από την εταιρεία deloite και «ακροατές» τα τσιράκια που έχουν στην ΛΑΡΚΟ,  πραγματοποιούν σήμερα, στο παρά πέντε από την τελική φάση  υλοποίησης του σχεδίου τους και το κλείσιμο της, ως σύγχρονοι  Γκόρτσοι – Μαυρογιαλούροι – Φερέκηδες και ψευτοθόδωροι, ρουσφέτια.

Γιατί άραγε;

  • Για να κουνούν το δάχτυλο στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και να λένε «όλοι μαζί τα φάγαμε».
  • Για να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους με το  ότι «ενώ βολεύουν τους δικούς τους θα συνεχίσει να λειτουργεί».
  • Για να απομακρύνουν τους εργαζόμενους  από το Σωματείο και τους αγώνες που τόσο πολύ φοβάται η Κυβέρνηση και τα συμφέροντα που υπηρετεί.
  • Για να υποτάξουν τους οι εργαζόμενους σε μία κοροϊδία που λέει «οποίος είναι μαζί μας (με την Ν.Δ.) θα βολευτεί και την επόμενη μέρα». (ποια είναι όμως η επόμενη ημέρα σύμφωνα με το σχέδιο της Ν.Δ; Γιατί δεν μας την διασφαλίζουν;)
  • Για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από το κύριο που είναι: Όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Όχι στις απολύσεις των εργαζομένων. Διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας εργοστάσιου και μεταλλείων. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων των εργαζομένων.
  • Για να αποσπάσουν τους  εργαζόμενους από το γεγονός ότι  τις επόμενες ημέρες είναι να ανακοινωθεί το περίφημο «(αντι)κοινωνικό πακέτο». Θα ανακοινωθούν δηλαδή τα εφόδια που θα μας δώσουν για τον «δρόμο» της ανεργίας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα τσιράκια της στην ΛΑΡΚΟ έχουν σχεδιάσει και επιδιώκουν από την πρώτη στιγμή την διάσπαση  των εργαζομένων, ανά εργοτάξιο, ανά ηλικία , ανά καθεστώς εργασίας. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι μονό αν μας διασπάσουν θα μπορέσουν να  περάσουν το κλείσιμο και τις απολύσεις.

Το κύριο είναι  οι εργαζόμενοι να μην αποπροσανατολιστούν με τα προβοκατόρικα ρουσφέτια και να μην επιτρέψουν να περάσει αυτή η διάσπαση. Μόνο αν συνεχίσουμε τον αγώνα η κυβέρνηση   δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει το σχέδιο της, θα διασφαλιστεί η εργασία μας και τα δικαιώματα μας.

Σαν τις τελευταίες ρουσφετολογικές – προβοκατόρικες προαγωγές έκαναν πολλές μέχρι σήμερα, σύγχυσαν αρκετές φορές τους εργαζόμενους. Θα κάνουν κι άλλες όσο οι εργαζόμενοι ασχολούνται με αυτές. Θα μας κάνουν και όλους διευθυντές  αν τους εξυπηρετεί  να μας «βγάλουν το όνομα».

Έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνουν κάτι για αυτό, χωρίς χρήματα προάγουν. Στο ταμείο ανεργίας όμως δεν υπάρχει διευθυντής και εργάτης. Όλοι παίρνουνε το ίδιο. Θα κάνουν κι άλλες, κι άλλα έκτροπα, έτσι έκαναν μία ζωή για να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από την οργανωμένη μαζική διεκδίκηση και αυτοί απαξίωναν την ΛΑΡΚΟ με την ησυχία τους.

Κατά την γνώμη μας το σωματείο της ΛΑΡΚΟ οφείλει να πετάξει τη ρετσινιά από πάνω του. Όλοι οι συνδικαλιστές οφείλουν  να καταδικάσουν αυτή την τακτική ομόφωνα και γραπτώς. Πάνω από όλα προέχει η ενότητα των εργαζομένων. Σε κλειστή ΛΑΡΚΟ δεν υπάρχουν επιστάτες, εργοδηγοί,  προϊστάμενοι. Υπάρχει μόνο απόγνωση.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Μην αποπροσανατολίζεστε. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση του εγκληματικού σχεδίου τους.

Μέχρι σήμερα ξεπερνώντας καθημερινά τέτοιες προβοκατόρικες μεθοδεύσεις, ενωθήκαμε ως εργαζόμενοι, κρατήσαμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, δεν έχουμε αφήσει να γίνουν απολύσεις, δεν έχουμε αφήσει να γίνουν διαθεσιμότητες, έχουμε αποτρέψει μεγαλύτερες περικοπές.

Τώρα, η κυβέρνηση βιάζεται να μας ξεφορτωθεί με την συναίνεση μας. Επιδιώκει να «τσιμπήσουμε» στο περιβόητο «αντικοινωνικό πακέτο». Επιδιώκει,  είτε να «πέσουμε  με τα μούτρα» πάνω σε αυτό, είτε να το πάει κατευθείαν για ψήφιση και να μας το παρουσιάσει ως «δεδομένο».

Όχι. Δεν θα επιτρέψουμε να  εφαρμοστεί τίποτα. Δεν το κουνάμε ρούπι από την εργασία μας. Δεν βγαίνουμε από αυτή. Δεν δεχόμαστε τίποτα, δεν συζητάμε τίποτα, αν δεν διασφαλιστεί πρώτα η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Σύγχρονο Κούγκι θα γίνουμε αν χρειαστεί. Στο τέλος οι εργαζόμενοι θα είμαστε οι νικητές.

Η κυβέρνηση  για ακόμη μία φορά εμπαίζει τους εργαζόμενους. Ετοιμάζεται να πάει κατευθείαν για ψήφιση στη Βουλή το «αντικοινωνικό πακέτο» γιατί νομίζει ότι έτσι θα μας «πιάσει στον ύπνο».

Γελιέται. Είμαστε όρθιοι, μας στηρίζουν χιλιάδες συνάδελφοι μας σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζουμε.

Είμαστε σε ετοιμότητα. Προετοιμαζόμαστε για  κάθοδο στην Αθήνα είτε αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να πάει για ψήφιση το «αντικοινωνικό πακέτο», είτε με το που θα ξεκινήσει τους διαγωνισμούς για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ.

STOP στα ρουσφέτια
Κάτω οι Γκόρτσοι – Μαυρογιαλούροι – Φερέκηδες και ψευτοθόδωροι.

Δεν αποπροσανατολιζόμαστε
Συνεχίζουμε μέχρι την νίκη.