Συνταξιούχοι : Τα αναδρομικά είναι κατάκτηση των αγώνων μας και όχι χάρισμα των δικαστηρίων και της κυβέρνησης

.   26 Οκτωβρίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνταξιούχοι : Τα αναδρομικά είναι κατάκτηση των αγώνων μας και όχι χάρισμα των δικαστηρίων και της κυβέρνησης

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Είναι κατάκτηση των αγώνων μας και όχι χάρισμα των δικαστηρίων και της κυβέρνησης! 

    Λιγότεροι από τους μισούς συνταξιούχους, πήρανε αυτές τις μέρες μέρος επιστροφής από τις κλεμμένες τους συντάξεις και συγκεκριμένα 1,4 δίς (ή 1,75%)  από το σύνολο  των 80 δις που μας έκλεψαν τη δεκαετία της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης. 

     Πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, και κολαούζοι τους, περιδιαβαίνοντας τα κανάλια της τηλεόρασης, προσπαθούν να μας πείσουν ότι «το δίκιο έγινε πράξη» όχι από το ΣΥΡΙΖΑ που το είχε και σαν σύνθημα αλλά από τη ΝΔ. 

    Κατ’ αρχή για ποιο δίκιο μπορεί να πει κανείς, όταν τα δικαστήρια επιδίκασαν να δοθούν τα αναδρομικά των συντάξεων των επικουρικών και των δώρων στο σύνολο των συνταξιούχων και αυτά τα δύο κόμματα, ως κυβέρνηση, νομοθέτησαν τις κλοπές! 

   Πόσο δίκαια ήτανε η απόφαση του ΣτΕ που έβγαλε παράνομες τις περικοπές για 11 μόνον μήνες νομιμοποιώντας την κλοπή για όλα τα προηγούμενα αλλά και τα επόμενα χρόνια. Ποια λογική έχει ένα έγκλημα, μια κλοπή, να είναι έγκλημα μόνο για ένα διάστημα!! 

    Ο ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του, ακόμη και αυτή την κολοβή απόφαση του ΣτΕ νομοθέτησε (με το νόμο Κατρούγκαλου) τη νομιμοποίηση των περικοπών!!! 

    Η ΝΔ υλοποίησε μέρος μόνο της απόφασης του ΣτΕ επιστρέφοντας τις περικοπές των νόμων 4051/12 και 4093/12 μόνο για τις κύριες συντάξεις  και όχι για τις επικουρικές αλλά ούτε και τα  δώρα  για το σύνολο των συνταξιούχων στερώντας, ιδιαίτερα από τους χαμηλοσυνταξιούχους, ένα επι πλέον έσοδο, για μια έστω μόνον φορά.  

    Πήραμε (όσοι πήραμε) μία μόνο σύνταξη στο περίπου, από τις συνολικά 56 συντάξεις που μας άρπαξαν τα χρόνια των μνημονίων (8 χρόνια από 7 συντάξεις περικοπή το χρόνο = 56). Και βέβαια οι περικοπές θα συνεχίζονται μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας!!!  

   Και τα δύο αυτά κόμματα ως κυβέρνηση, με πολιτικές τους αποφάσεις υλοποιούν τις πολιτικές τους. 

Κόβουν ότι κόβουν και δίνουν ότι δίνουν από τα ψίχουλα, χωρίς κανέναν λογαριασμό. Μας λένε ότι υλοποιούν τις αποφάσεις – κατευθύνσεις (διαταγές) της ΕΕ του ΔΝΤ, προφανώς γιατί αυτοί έτσι τους πιέζουν για μέτρα τέτοια που θα ευνοούν το κεφάλαιο τσακίζοντας τις ζωές μας. Όμως για να αισθανθούν την ανάσα, τα συνθήματα των συνταξιούχων στο σβέρκο τους!!! Όταν μάλιστα αυτοί είναι εκατοντάδες χιλιάδες και μάλιστα να συμπορεύονται μαζί με το σύνολο της εργατικής τάξης, με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας!!! Για να δούμε τότε τι είδους πολιτικές αποφάσεις θα παίρνουνε, ιδιαίτερα εάν τα αιτήματα είναι ώριμα και οι αγώνες συνεχώς να κλιμακώνονται!  

    Να μην έχει κανείς συνταξιούχος την αυταπάτη ότι, ότι δόθηκε αυτές τις μέρες είναι χάρισμα!! Όχι! Είναι επιστροφή μέρους των κλεμμένων που αναγκάστηκε η κυβέρνηση να δώσει κάτω από τους συνεχείς αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών οργανώσεων, των εκατοντάδων συλλαλητηρίων σε πανελλαδικό και περιφερειακό επίπεδο, των χιλιάδων  συγκεντρώσεων στις διάφορες πόλεις της χώρας. Εκεί όπου συναντιόντουσαν οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων, ΙΚΑ. ΟΑΕΕ, Δημοσίου, Μηχανικών, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, Δικηγόρων κλπ, διεκδικώντας και όχι επαιτώντας, μέσα στα μεγαλό-δικηγορικά γραφεία, την ελεημοσύνη που πρέπει να δείξουν τα δικαστήρια πετώντας μας τα ψίχουλα, όταν μάλιστα οι κυβερνήσεις κουρελιάζουν τις όποιες δικαστικές αποφάσεις μπορεί να έχουν κάτι τις θετικό!! 

   Εμείς, το Σωματείο μας, αισθανόμαστε περήφανοι που συμβάλαμε μέσα και από την Ομοσπονδία μας και από τη ΣΕΑ με τους αγώνες μας για να δοθούν έστω αυτά τα λίγα. Που αποτρέψαμε τις περικοπές λόγο προσωπικής διαφοράς. Που εμποδίσαμε να κατέβει το αφορολόγητο στις 5.685.  

   Δίνουμε υπόσχεση για συνέχιση των αγώνων μας για να επιστραφούν τα αναδρομικά των επικουρικών και των δώρων σε ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους. Για  να σταματήσουν εδώ και τώρα οι μνημονιακές περικοπές μιας και πλέον έχουν σταματήσει και τα μνημόνια. Για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις μας που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας! Για να σταματήσει κάθε σκέψη για κατάργηση των επικουρικών, όπως προβλέπετε με την ιδιωτικοποίησή τους με το νέο νόμο Βρούτση.  

   Σε αυτούς τους αγώνες σε θέλουμε δίπλα μας. Τον κάθε συνταξιούχο, οποιουδήποτε ταμείου. Στους αγώνες μας δεν περισσεύει κανείς. 

  Κάνε τώρα το πρώτο βήμα. Γράψου στο Σωματείο μας. 

  Τα γραφεία μας είναι στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου, στην Άμφισσα και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 6978225865 και 6939663124.  

  Άμφισσα 25/10/2020