Ένα έγκλημα με την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων – Ο λαός απαιτεί τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένα έγκλημα με την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων – Ο λαός απαιτεί τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή

Στα χέρια των ιδιωτών σκοπεύει να παραδώσει τη ΛΑΡΚΟ, ένα «χρυσωρυχείο» για την ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση της ΝΔ, ολοκληρώνοντας το έγκλημα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που συνειδητά απαξίωσαν τα τελευταία χρόνια μία επιχείρηση στρατηγικής σημασίας.

Η τελευταία τροπολογία της κυβέρνησης προβλέπει την εκποίηση της περιουσίας της, του εργοστασίου στη Λάρυμνα και των μεταλλείων της κι ενώ οι αγώνες των εργαζομένων εντείνονται για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αλλά και των θέσεων εργασίας, έχοντας μάλιστα ένα ευρύ κύμα συμπαράστασης και στήριξης εργαζομένων, φορέων και σωματείων άλλων κλάδων με σύνθημα «η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες».

Η επιχείρηση, που κατέχει μοναδικά μεταλλεύματα αλλά και τεχνογνωσία, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, εάν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Ωστόσο, ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και η λογική του κέρδους, την οδηγεί -ανεξαρτήτως των παραγωγικών δυνατοτήτων- σε εκποίηση ή κλείσιμο, προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων. 

Το ΚΚΕ εδώ και χρόνια στηρίζει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ με την ταυτόχρονη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, αντιτίθεται στο κλείσιμο ή το ξεπούλημά της και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων. Οι κομμουνιστές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων επισημαίνοντας πως μόνο ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να επιφέρει θετικό αποτέλεσμα για τους ίδιους αλλά και για την οικονομία της χώρας.