ΛΑΜΙΑ : Συμβολική συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

.   18 Νοεμβρίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΛΑΜΙΑ : Συμβολική συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

Συμβολική συγκέντρωση, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έτσι όπως ορίζουν οι οδηγίες των υγειονομικών, πραγματοποίησε χτες το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας για να τιμήσει όπως της αρμόζει την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 και να ακουστούν τα διαχρονικά μηνύματά της. 

Στη συγκέντρωση μίλησε η Δήμητρα Κουραβάνα, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΛ και πρόσφατα απολυμένη από την εργολαβία σίτισης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. 

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ και διαδηλώνουμε γιατί τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Τα συνθήματα στην πύλη του δεν έχουν ξεθωριάσει στην καρδιά και στο μυαλό του λαού μας. Το “έξω αι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ”, από τη χώρα μας είναι βασική προϋπόθεση για να απεγκλωβιστούμε από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που έχουν φουντώσει για τα καλά στην περιοχή μας. Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα απέραντο στρατόπεδο αμερικανοΝΑΤΟικών, δίνοντάς τους γη και ύδωρ για τις επεμβάσεις τους στην περιοχή αιματοκυλώντας γειτονικούς λαούς και βάζοντάς μας στο πολεμικό στόχαστρο άλλων ανταγωνιστικών ιμπεριαλιστικών κέντρων. Ας σταματήσει η καραμέλα ότι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι παράγοντες σταθερότητας και προστασίας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Η τελευταία έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τους εκθέτει για ακόμα μια φορά, όπως τους εκθέτει και η στάση της ΕΕ με τις κυρώσεις που δεν παίρνει απέναντι στην αστική τάξη της Τουρκίας», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Μην μας κουνάει το δάχτυλο ο πρωθυπουργός και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης ότι είναι ανεύθυνο σήμερα να τιμάμε τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, επειδή φέρνουμε σε κίνδυνο την υγεία των διαδηλωτών», τόνισε, προσθέτοντας «δεν είμαστε εμείς αυτοί που κάνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο, δεν είμαστε εμείς που ευθυνόμαστε για την πανδημία. Είναι η κυβέρνησή του και η μεγαλοεργοδοσία, που απαίτησαν να ανοίξουν τα σύνορα το καλοκαίρι για να έρθει ζεστό χρήμα στους εφοπλιστές και στους μεγαλοξενοδόχους.

Εμείς αποδεικνύουμε στην πράξη, όπως στην Πρωτομαγιά έτσι και σήμερα, ότι προσέχουμε την υγεία του λαού μας. Το αποδεικνύουμε με το πλαίσιο πάλης που βάζουμε στο κίνημα, σε κάθε σωματείο, ένα πλαίσιο πάλης που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την πολιτική κόστους – οφέλους που προβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ και τιμάμε τους αγώνες και τους νεκρούς του λαού μας όπως αρμόζει, σπάζοντας την τρομοκρατία, το φόβο και την υποταγή. Συνεχίζουμε, συνάδελφοι, δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 26 του Νοέμβρη».