ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ : Προχωρούν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 26 Νοέμβρη

.   20 Νοεμβρίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ : Προχωρούν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 26 Νοέμβρη

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 26 Νοέμβρη προχώρησε με απόφαση του το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και συμμετέχοντας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.

Την απόφαση του Σωματείου χαιρετίζει με ανακοίνωσή του Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, δηλώνοντας ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την επιτυχία και αυτής της κινητοποίησης ως συνέχεια του 10μηνου αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απεργούν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης που περπατά στους εγκληματικούς διαγωνισμούς και παράλληλα δεν έχει διασφαλίσει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας, των θέσεων εργασίας, των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Απεργούν ενάντια στο σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ που είναι προ των πυλών, στις απολύσεις, τον εμπαιγμό», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο και σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ 10 μήνες έχουν κρατηθεί όρθιοι απέναντι στην επίθεση που έχουν δεχτεί από την κυβέρνηση. Τους έχουν καθυστερήσει στην υλοποίηση όλων των σχεδίων τους. Μπορούν και θα φτάσουν μέχρι το τέλος».

Προσθέτει επίσης ότι: «Μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα στις 26 Νοέμβρη απεργούν ενάντια στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις εγκληματικές ευθύνες που έχει για το θάνατο δεκάδων συνανθρώπων μας καθημερινά από την πανδημία. Δείχνουν στην πράξη ότι δεν θα μπουν στο γύψο. Θα χαλάσουν το σχεδιασμό που έχει η κυβέρνηση η οποία θέλει να αξιοποιήσει την πανδημία του κορονοϊού για να χτυπήσει στο σύνολο τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Και καταλήγει στην ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι: «Παίρνοντας όλα τα ατομικά μέσα προστασίας σηκώνουμε το κεφάλι και σπάμε στην πράξη τη φίμωση. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Στις 17 Νοέμβρη έγινε το πρώτο βήμα. Συνεχίζουμε. Θα νικήσουμε».