Ομολογία Χρυσοχοΐδη…

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ομολογία Χρυσοχοΐδη…
Πηγή: Eurokinissi

Τα μπούτια τους έχουν μπερδέψει εκεί στην κυβέρνηση, προσπαθώντας απελπισμένα να ντύσουν με επιστημονικοφάνεια την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου και την άγρια καταστολή του λαού, που παλεύει για μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Ο Χρυσοχοΐδης μάλιστα βρίσκεται σε παράκρουση, αν κρίνουμε από την απάντηση που έδωσε σε συνέντευξη για τους αστυνομικούς, που σαν τα μπουλούκια συνωστίζονταν στις 17 Νοέμβρη για να καταστείλουν τις αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Είπε λοιπόν ο υπουργός: «Ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον, με βάση οδηγίες που δόθηκαν, και ήταν έξω. Δεν μεταδίδεται έξω ο ιός στην ατμόσφαιρα. Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Σοβαρά; Αφού λοιπόν ο ιός «δεν μεταδίδεται έξω», γιατί απαγορεύτηκαν οι εκδηλώσεις τη μέρα του Πολυτεχνείου; Και γιατί τόσο ξύλο και χημικά σε μια πορεία που έγινε «έξω» στο δρόμο και μάλιστα με αποστάσεις και όλα τα άλλα μέτρα ασφαλείας; Γιατί εδώ και δέκα μέρες γίνονται προσαγωγές συνδικαλιστών σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι κάνουν παρεμβάσεις έξω από χώρους δουλειάς και κρατικές υπηρεσίες;

Η σύγχυση και η παράκρουση του υπουργού οδηγούν όμως και στην ομολογία: Οι διαδηλώσεις δεν απαγορεύτηκαν για «υγειονομικούς λόγους», αλλά επειδή η κυβέρνηση θέλει το εργατικό – λαϊκό κίνημα στο γύψο. Επειδή φοβάται το λαό και θέλει να ξεμπερδεύει με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Εκτός αν άλλο αέρα αναπνέει ο αστυνομικός «έξω» στην Πανεπιστημίου και άλλο αέρα αναπνέει ο διαδηλωτής…

Η κοροϊδία και η πρόκληση έχουν και τα όριά τους.