ΛΑΡΚΟ : Με τον διαγωνισμό για το εργοστάσιο της Λάρυμνας ολοκληρώνεται το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΛΑΡΚΟ : Με τον διαγωνισμό για το εργοστάσιο της Λάρυμνας ολοκληρώνεται το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης

Την έναρξη διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για το εργοστάσιο της Λάρυμνας ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει το έγκλημα της παράδοσης της ΛΑΡΚΟ στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο διαγωνισμός αφορά τη μίσθωση του μεταλλείου της Λάρυμνας, που περιλαμβάνει τα σχετικά μεταλλευτικά δικαιώματα και το μεταλλευτικό εργοστάσιο (ακίνητα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός) τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο.

Είχε προηγηθεί πριν μια εβδομάδα η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον Ειδικό Διαχειριστή της ΛΑΡΚΟ, για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε την εκποίηση της κομμάτι – κομμάτι για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση. 

Σύμφωνα με τη λεγόμενη ρήτρα «εκατέρωθεν πλειοδοσίας», o προτιμητέος επενδυτής σε κάθε έναν από τους δύο διαγωνισμούς θα έχει το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση, να πλειοδοτήσει και στον άλλο διαγωνισμό.

«Επιδίωξη είναι η διαδικασία να προχωρήσει γρήγορα και οι δεσμευτικές προσφορές να έχουν υποβληθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2021», σύμφωνα με τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος.