Απαιτούνται κατεπείγοντα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία όλων των δομών των «ευπαθών» ομάδων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απαιτούνται κατεπείγοντα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία όλων των δομών των «ευπαθών» ομάδων

Τη λήψη μέτρων για την ασφαλή λειτουργία όλων των δομών των «ευπαθών» ομάδων στο νομό απαιτεί από την κυβέρνηση η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ με αφορμή τα κρούσματα και την καθολική μόλυνση όλων των τροφίμων και του προσωπικού στο γηροκομείο της Λαμίας. 

Η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ,  εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία της από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στο ίδρυμα, ενώ μετά και την καθολική μόλυνση που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ σε όλους τους τρόφιμους και το προσωπικό, επισημαίνει πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και επιβάλλει την αγωνιστική κινητοποίηση και επαγρύπνηση όλων ώστε να εξασφαλιστούν τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων και των οικογενειών τους στην Υγεία.

Καταγγέλλει τις «εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και για την πολιτική καταδίκη τόσο της ίδιας, των προηγούμενων, όσο και όλων των πολιτικών δυνάμεων που έχουν παρόμοιες πολιτικές επιλογές. Δηλαδή, ανέχονται, “φλερτάρουν” ή προωθούν την ιδιωτική Υγεία, υποβαθμίζοντας συνεχώς το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Τώρα απαιτείται η άμεση κινητοποίηση όλων μας για την ανακούφιση των ανθρώπων που υποφέρουν και για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών στον τομέα της Υγείας.

Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να απαιτήσουμε:

  • Να ελεγχθεί αν εφαρμόζονται πιστά τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τους τρόφιμους που διαμένουν στα γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης κ.λπ.
  • Να γίνουν άμεσα, με ευθύνη εργοδοσίας και κυβέρνησης, τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους.
  • Να εξασφαλιστεί, με ευθύνη Περιφέρειας και δήμου, η απρόσκοπτη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης από και προς το Γηροκομείο, αλλά και προς τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους οι οποίες θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα.
  • Να γίνεται πλήρης καθημερινή ιατρική παρακολούθηση όλων των παραπάνω προσώπων, με ευθύνη του υπουργείου Υγείας, ανεξάρτητα από το αν έχουν συμπτώματα.
  • Να επεκταθούν οι έλεγχοι σε όλες τις προνοιακές δομές της Φθιώτιδας».