Κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος αντί να κουνάνε το δάκτυλο στους κατοίκους, να πάρουν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα στα εργοστάσια και συνολικά στην Εύβοια

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος αντί να κουνάνε το δάκτυλο στους κατοίκους, να πάρουν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα στα εργοστάσια και συνολικά στην Εύβοια

Κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος αντί να κουνάνε το δάκτυλο στους κατοίκους, να πάρουν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα στα εργοστάσια και συνολικά στην Εύβοια.

Από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας δια στόματος κ. Χαρδαλιά, από τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων και άλλους τοπικούς «παράγοντες» τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι της Χαλκίδας, της Αρτάκης και της ευρύτερη περιοχής χόρτασαν νουθεσίες για την ατομική τους ευθύνη για αυστηρή τήρηση των μέτρων προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του ιού.

Πίσω από την ατομική ευθύνη προσπαθούν να κρύψουν την δική τους τεράστια ευθύνη γιατί ενώ είχαν όλο το απαραίτητο χρόνο δεν θωράκισαν τις δομές υγείας, δεν πήραν όλα τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία. Δεν ανταποκρίθηκαν  στις προειδοποιήσεις και τις διεκδικήσεις των υγειονομικών και των εργατικών σωματείων.  Άφησαν τους μεγαλοεργοδότες ανεξέλεγκτους και τους εργαζόμενους εκτεθειμένους στην πανδημία.

Ας αφήσουν λοιπόν την επίκληση στην ατομική ευθύνη. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

§     Να παρθούν με κρατική ευθύνη όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς.

Να σταλούν ΤΩΡΑ συνεργεία και να γίνουν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους μεγάλους  χώρους δουλειάς.

Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες και να διενεργούν συχνούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αλλά και όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που νοσούν.

§     Να στελεχωθούν πλήρως με μόνιμο προσωπικό και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό οι δομές υγείας. Να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να λειτουργήσουν όλα τα απαραίτητα εμβολιαστικά κέντρα χωρίς αποδυνάμωση των δομών υγείας.

§     Λειτουργία των σχολικών μονάδων με 15μελή τμήματα, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, τακτικές απολυμάνσεις. Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλαστα σχολεία.

§     Ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων και αυταπασχολουμένων που τίθενται εκτός εργασίας.

24/1/2021