ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ Κ.Υ. ΙΣΤΙΑΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΩΝ Κ.Υ. ΙΣΤΙΑΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

.   8 Φεβρουαρίου 2021   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ Κ.Υ. ΙΣΤΙΑΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΩΝ Κ.Υ. ΙΣΤΙΑΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
ΑΠΟ ΤΑ Κ.Υ. ΙΣΤΙΑΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΤΩΝ Κ.Υ. ΙΣΤΙΑΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

Καταγγέλλουμε το προκλητικό αίτημα της 5ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας να μετακινήσει επτά (7) ιατρούς από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και του Μαντουδίου για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Η δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο νομός μας, με το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ με τις γνωστές τακτικές της κυβέρνησης να μετακινεί προσωπικό από τη μια μονάδα ή την άλλη και μετά να πανηγυρίζει για δήθεν ενίσχυση του ΕΣΥ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΑΘΩΡΑΚΙΣΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ. Ιστιαίας και Μαντουδίου, απεναντίας να ενισχυθούν τα κέντρα υγείας και το Νοσοκομείο Χαλκίδας με το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό που απαιτείται.

Η απόφαση αυτή καταδικάζει και απαξιώνει το ήδη επιβαρυμένο και υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και Μαντουδίου, καταδικάζει τους κατοίκους των χωριών μας μακριά από τις παροχές Υγείας που απαιτούνται εδώ και τώρα παντού.

Καλούμε το λαό της περιοχής με την πάλη του:

  • Να ανατρέψει αυτή την απόφαση και κάθε άλλη που υποβαθμίζει τις παροχές υγείας του λαού μας
  • Να δυναμώσει η διεκδίκηση για στελέχωση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και στα κέντρα Υγείας
  • Να λειτουργήσουν άμεσα τα εμβολιαστικά κέντρα στην Βόρεια Εύβοια

Κομματικές Οργανώσεις Βόρειας Εύβοιας του ΚΚΕ , Ιστιαία 8/2/2021