ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ

.   22 Φεβρουαρίου 2021   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ Παπαχρήστου 1, Άμφισσα, 33100 Τηλφαξ: 22650 29582 mail: kke.fokida@gmail.com
ΠΡΟΣ: Κίνημα Αλλαγής Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ

Σε απάντηση της πρόσκλησή σας σε τηλεδιάσκεψη για τον διαγώνιο οδικό άξονα, σας ενημερώνουμε πως η Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ δεν προτίθεται να πάρει μέρος.

Αναμφισβήτητα, ο οδικός άξονας Λαμία – Άμφισσα – Αντίρριο αποτελεί προτεραιότητα και αναγκαιότητα για τον λαό της Φωκίδας, κάτι με το οποίο δεν διαφωνεί κανείς. Παράλληλα όμως αποτελεί και έναν οδικό άξονα εθνικής εμβέλειας που ξεπερνάει τα όρια της Φωκίδας και είναι στην αρμοδιότητα και ευθύνη του κεντρικού κράτους η υλοποίησή του. Έναν δρόμο που διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ δεν ιεράρχησαν και δεν κατασκεύασαν, καθώς δεν υπηρετούσε τους σχεδιασμούς τους για την καπιταλιστική ανάπτυξη της χώρας.

Για ένα τέτοιου μεγέθους έργο που οι αποφάσεις και οι θέσεις των αστικών κομμάτων καθορίζονται κεντρικά από τις ηγεσίες τους και σύμφωνα με τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, οι οποιεσδήποτε συναντήσεις, συνεννοήσεις των τοπικών τους εκπροσώπων, πρώην και νυν βουλευτών και πολιτευτών της Φωκίδας που στήριξαν και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές του κεφαλαίου και τις επιλογές του αστικού κράτους, καμία χρησιμότητα δεν έχουν από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών. Μόνο επικοινωνιακά λειτουργούν, δίνοντας μια ψευδή εικόνα ενότητας των τοπικών κοινωνιών στο πρόβλημα και συσκοτίζοντας τα γενεσιουργά του αίτια.

Σε τέτοιες πρωτοβουλίες που δημιουργούν αποπροσανατολισμό και σύγχυση στα λαϊκά στρώματα της Φωκίδας, το ΚΚΕ δεν δίνει συναίνεση και δεν μετέχει.

Απεναντίας, θεωρούμε πως τα φτωχά λαϊκά στρώματα του τόπου μας, μαζί με τα άλλα προβλήματα της καθημερινής τους ζωής, πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους και να απαιτήσουν την κατασκευή του δρόμου με ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς διόδια ή άλλης μορφής εκμετάλλευση απ’ το κεφάλαιο, με προστασία του περιβάλλοντος και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έναν δρόμο που να μην τον πληρώσουνε διπλό και τρίδιπλο.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στο ζήτημα των χερσαίων μεταφορών και τις αντίστοιχες υποδομές σε οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες, έχει ως βασικό κριτήριο την ασφαλή, δωρεάν, σύγχρονη μετακίνηση προσώπων και προϊόντων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ισόρροπη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των μεταφορών και των κατασκευών.

Είναι ανάγκη και δικαίωμα του λαού μας και σήμερα υπάρχουν όλες εκείνες οι δυνατότητες ώστε να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς οδικούς άξονες με κατάργηση όλων των διοδίων και των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων στους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι ανάγκη και δικαίωμα του λαού μας η ελεύθερη διέλευση σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, το οποίο θα επεκτείνεται και θα συντηρείται από έναν ενιαίο εθνικό, αποκλειστικά δημόσιο κατασκευαστικό φορέα που θα φτιάχνει σύγχρονα, ποιοτικά και φθηνά έργα υποδομής για όλες τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός, με προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερη μέριμνα στην αντιπλημμυρική, αντισεισμική και αντιπυρική προστασία.

Άμφισσα, 21 Φλεβάρη 2021

Ακολουθεί η πρόσκληση της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ

ΚΚΕ-ΦΩΚΙΔΑΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ