Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, για τα οξυμένα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών

.   3 Μαρτίου 2021   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, για τα οξυμένα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Οξυμένα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών

Με αφορμή την επιστολή των ιατρών του Κέντρου Υγείας Ψαχνών στο διοικητή της 5ης ΥΠΕ, την οποία η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε ως αναφορά,  αναδεικνύονται σοβαρές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην περιοχή.

Η πολιτική των «μπαλωμάτων» με μετακινήσεις υγειονομικών από την μια δομή στην άλλη που εφαρμόζεται σε όλη την χώρα, επιβεβαιώνεται και στην Εύβοια. Στην επιστολή αναφέρονται μετακινήσεις στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας που μάλιστα αφήνουν τα Περιφερειακά Ιατρεία  Μύτικα και Δροσιάς αποδυναμωμένα. Το Κέντρο Υγείας Ψαχνών αντί να ενισχυθεί για να καλύψει και τις λειτουργίες του εμβολιαστικού κέντρου και του ιατρείου λήψης επιχρισμάτων & διάγνωσης  covid, αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο. Πρόκειται για ένα Κέντρο Υγείας που έχει στη δικαιοδοσία του τρεις δήμους και πληθυσμό γύρω στους εξήντα χιλιάδες κατοίκους.

Η κυβέρνηση έχει εγκληματική ευθύνη, αφού ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας δεν έχει θωρακίσει το σύστημα υγείας. Αυτό ισχύει για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, το Κέντρο Υγείας Ψαχνών και τα άλλα Κέντρα Υγείας στην Εύβοια.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζει το προσωπικό των μονάδων υγείας και ο λαός της περιοχής είναι οδυνηρή και στην πράξη αναδεικνύεται πως η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας δεν είναι αντικειμενική, είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της υποχρηματοδότησης, των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.    

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,τι μέτρα θα πάρει:

·         Για να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού;

·         Για την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της ΠΦΥ στην περιοχή, του ιατρείου λήψης επιχρισμάτων & διάγνωσης  covid και του εμβολιαστικού κέντρου στο ΚΥ Ψαχνών;

Οι Βουλευτές

Μαρίνος Γιώργος
Λαμπρούλης Γιώργος