ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Η νέα πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Η νέα πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη!

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Η νέα πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη!

Δευτέρα, 8 Μάρτη 2021

Οι νέες αιτήσεις για εγκατάσταση 83 νέων ανεμογεννητριών στο Δήμο μας που δημοσιοποίησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στις 4/3/2021, μόνο για το μήνα Φλεβάρη, αποτελούν πρόκληση για το λαό της περιοχής μας! Μάλιστα, καθώς οι βουνοκορφές τελειώνουν πια, αρκετές από τις νέες αιτήσεις αφορούν περιοχές «μια ανάσα» από την Κάρυστο, όπως το Λυκόρεμα και το Λιβαδάκι, αλλά και από οικισμούς όπως το Πόθι.

Έχει ευθύνη η κυβέρνηση που συνεχίζει να στηρίζει και να προωθεί την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων, στην περιοχή και τα βουνά μας, από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι κυβερνώντες. Όλοι μαζί προωθούν τη λεγόμενη «απελευθέρωση της ενέργειας» και την «Πράσινη Ανάπτυξη» που μας έχουν φέρει ως εδώ: Οι ανεμογεννήτριες να είναι περισσότερες από τα δέντρα, το ρεύμα πανάκριβο και το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, για τα λαϊκά νοικοκυριά, απαρχαιωμένο.

ΤΩΡΑ πρέπει η κυβέρνηση να αποδεχθεί την αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, για άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας.

ΤΩΡΑ πρέπει να υλοποιήσει τα ομόφωνα αιτήματα του Δημοτικού Συμβουλίου και να σταματήσει την εγκατάσταση κάθε νέου αιολικού πάρκου, να απορρίψει τις υπό έγκριση αιτήσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε με τους φορείς και το λαό της περιοχής μας που οργανώνουν τον αγώνα, ώστε να εκφραστεί δυναμικά η θέση όλων μας να μπει ένα τέρμα στην επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων!

Δημήτρης Παρασκευάς

δημοτικός σύμβουλος Καρύστου με τη Λαϊκή Συσπείρωση