Να μην μετατραπεί το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και οι δομές υγείας της Εύβοιας σε μιας νόσου

.   8 Μαρτίου 2021   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Να μην μετατραπεί το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και οι δομές υγείας της Εύβοιας σε μιας νόσου

Να μην μετατραπεί το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και οι δομές υγείας της Εύβοιας σε μιας νόσου!

Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα χωρίς καμία αποζημίωση, για να σωθούν ζωές από την πανδημία

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για αύξηση των κλινών COVID στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, είναι καθρέφτης της πολιτικής που τζογάρει την υγεία του λαού για τα κέρδη. Οι καταγγελίες της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Ευβοίας και του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν Χαλκίδας είναι αποκαλυπτικές. Η κυβέρνηση μετατρέπει σταδιακά το Νοσοκομείο σε μιας νόσου (σχέδιο υπάρχει και για δημιουργία κλινών COVID στα Νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης) χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και επαρκές προσωπικό για την νοσηλεία των ασθενών. Ταυτόχρονα δημιουργεί μια «παράλληλη πανδημία» ασθενών με σοβαρές ασθένειες. Και την ίδια ώρα, βάζει τους ιδιώτες ακόμα πιο χοντρά στο τζογάρισμα μιας ζωτικής ανάγκης του λαού, όπως είναι η προστασία της υγείας του.

Αντί να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα, χωρίς καμιά αποζημίωση, για να προστεθούν άκρως απαραίτητες υποδομές και προσωπικό στη μάχη και να σωθούν ζωές από την πανδημία, προσθέτει πελατεία στους μεγαλοκαρχαρίες της ιδιωτικής Υγείας. Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για να τους μπουκώσει με «ζεστό» χρήμα από την τσέπη του λαού, αξιοποιώντας και τις προηγούμενες προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ «να συζητήσουμε μια μικρή αύξηση στο ημερήσιο νοσήλιο ΜΕΘ (π.χ. 20-25%), για όσο διαρκεί η πανδημία».

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία και τη ζωή του λαού!

Μόνος δρόμος να δυναμώσει η πάλη για την υπεράσπιση της ζωής μας!

  • Να παρθεί πίσω η επικίνδυνη απόφαση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας.
  • Να μην μετατραπεί το Νοσοκομείο Χαλκίδας και οι υπόλοιπες δομές υγείας της Εύβοιας σε μιας νόσου.
  • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα χωρίς καμιά αποζημίωση, για να προστεθούν άκρως απαραίτητες υποδομές και προσωπικό στη μάχη και να σωθούν ζωές από την πανδημία.
  • Εδώ και τώρα γενναία ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και όλων των δομών υγείας της Εύβοιας με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, με νέες προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Αξιοποίηση του Παλιού Νοσοκομείου Χαλκίδας και όποιου άλλου κτιρίου πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την νοσηλεία ασθενών. Πλήρη στελέχωση του σε υποδομές και μόνιμο προσωπικό με νέες προσλήψεις και χωρίς να αποδυναμώνονται οι υπόλοιπες κλινικές και δομές υγείας. Επάνδρωσή του με όλα τα απαραίτητα τμήματα και ειδικότητες.

8/3/2021