Την Τρίτη 9 Μάρτη, ο Δημήτρης Παρασκευάς μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Καρύστου πραγματοποίησε συνάντηση με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου κ. Τάσο Μίχα

.   12 Μαρτίου 2021   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Την Τρίτη 9 Μάρτη, ο Δημήτρης Παρασκευάς μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Καρύστου πραγματοποίησε συνάντηση με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου κ. Τάσο Μίχα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο. ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

11 Μάρτη 2021

Την Τρίτη 9 Μάρτη, ο Δημήτρης Παρασκευάς μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Καρύστου πραγματοποίησε συνάντηση με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου κ. Τάσο Μίχα.

O κ. Μίχας ενημέρωσε τον Δ. Παρασκευά για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει το προσωπικό του νοσοκομείου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της αντιμετώπισης της πανδημίας (εμβολιασμοί, τεστ, νοσηλεία) και της παράλληλης συνέχισης του υπόλοιπου υγειονομικού έργου. Επίσης, ενημέρωσε για την δημιουργία κλινών covid στο Νοσοκομείο Καρύστου. Ο κ. Μίχας σημείωσε πως λόγω της πανδημίας το νοσοκομείο έχει μεν ενισχυθεί με προσωπικό το οποίο όμως είναι επικουρικό. «Θα ήταν ευχής έργο για το νοσοκομείο και την περιοχή το προσωπικό αυτό να μονιμοποιούνταν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δ. Παρασκευάς τόνισε πως το ΚΚΕ στηρίζει το πάγιο αίτημα των υγειονομικών για την μονιμοποίηση του προσωπικού των νοσοκομείων, πολύ περισσότερο τώρα εν μέσω πανδημίας. Σημείωσε πως το νοσοκομείο Καρύστου θα πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο, για να μπορεί να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη περαιτέρω αύξηση της πίεσης το επόμενο διάστημα, χωρίς να μετατραπεί το νοσοκομείο “μιας νόσου”, προκαλώντας προβλήματα στο λαό της περιοχής. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία που υπάρχει, με την σύμπτυξη ορισμένων κλινικών, για την εξασφάλιση κλινών για τη νοσηλεία ασθενών με covid.

Ακόμη, ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης στην αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας, καθώς τοποθετεί την υγεία του λαού στη ζυγαριά του «κόστους-οφέλους», συνεχίζοντας την υποχρηματοδότηση της υγείας, παίρνοντας τη σκυτάλη, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ακόμη και εν μέσω πανδημίας.

Ο Δ. Παρασκευάς σημείωσε πως «η κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, μέτρα πρόληψης της μετάδοσης του κορονοϊού στους χώρους που αποδεδειγμένα πια γίνεται η διασπορά, όπως οι μεγάλοι χώροι δουλειάς. Δεν παίρνει μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και των πανεπιστημίων. Τώρα πρέπει να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, ώστε να ενταχθεί το πολύτιμο προσωπικό και οι υποδομές του σε ένα ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.Όσο δεν επιτάσσεται ο ιδιωτικός τομέας, το δημόσιο σύστημα υγείας θα μετατρέπεται σε “μιας νόσου”, με επικίνδυνες συνέπειες και για το λαό της Καρύστου».

Τέλος, ο Δ. Παρασκευάς εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς το υγειονομικό προσωπικό και τη στήριξη στο δίκαια αιτήματα που εκφράζουν οι υγειονομικοί μέσω των σωματείων τους.