Οι Βουλευτές Μαρίνος Γιώργος και Λαμπρούλης Γιώργος

κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το κείμενο του Συλλόγου των Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κύμης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι Βουλευτές Μαρίνος Γιώργος και Λαμπρούλης Γιώργος

κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το κείμενο του Συλλόγου των Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κύμης

 Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον Υπουργό Υγείας

Οι Βουλευτές Μαρίνος Γιώργος και Λαμπρούλης Γιώργος, κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το κείμενο του Συλλόγου των Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κύμης, με το οποίο επισημαίνεται ο άμεσος κίνδυνος να υποβαθμιστεί για άλλη μια φορά το Νοσοκομείο Κύμης, καθώς επιχειρείται με την ελάχιστη δυνατή κρατική χρηματοδότηση, με το ίδιο ανεπαρκές υγειονομικό προσωπικό και τις υπάρχουσες υποδομές να δοθεί μια αναποτελεσματική και πρόχειρη λύση στο πρόβλημα της εξάπλωσης της πανδημίας και ζητούν ειδικά στην παρούσα φάση την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

Αθήνα 24/3/2021
Οι καταθέτοντες βουλευτές


Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Κύμης

Με άμεσο τον κίνδυνο υποβάθμισης κινδυνεύει να βρεθεί για άλλη μια φορά το ΓΝ Κύμης το επόμενο διάστημα, καθώς ήδη δύο ιατροί παθολόγοι (ο ένας παραιτήθηκε & ο άλλος έχει ζητήσει μετάθεση), ενώ στο τέλος του 2021 συνταξιοδοτείται και ο Δ/ντής Παθολογικής, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο αδυναμίας λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής. Μιας Παθολογικής που σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης θα κληθεί το επόμενο διάστημα να νοσηλεύσει περιστατικά covid, καθώς υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη 6 κλινών covid, χωρίς καν να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις(σύμφωνα με την εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου) αλλά και σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς το σύστημα παροχής οξυγόνου του Νοσοκομείου μας δεν επαρκεί για τη νοσηλεία τόσων ασθενών COVID (η νοσηλεία τους απαιτεί αυξημένη παροχή οξυγόνου). Όλα αυτά εγκυμονούν κινδύνους για τους εξουθενωμένους εργαζόμενους και για τους ασθενείς, καθώς δεν θα υπάρχει επαρκές προσωπικό. Όλα αυτά την ώρα που το νοσοκομείο μας λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο και παράλληλα στηρίζει με προσωπικό και το εμβολιαστικό κέντρο των Κονιστρών.

Για άλλη μια φορά γίνεται φανερό ότι επιχειρείται με την ελάχιστη δυνατή κρατική χρηματοδότηση, με το ίδιο ανεπαρκές υγειονομικό προσωπικό και τις υπάρχουσες υποδομές, να δοθεί μια αναποτελεσματική πρόχειρη λύση στο πρόβλημα της εξάπλωσης της πανδημίας. Αυτή είναι η συνέπεια διαχρονικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν την υγεία ως κόστος και αυξάνουν περαιτέρω τον κίνδυνο τα νοσοκομεία να γίνουν εστίες μετάδοσης του κορονοϊού. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποποιηθεί των τεράστιων ευθυνών της, συνεχίζοντας με προσήλωση την μετατροπή όλων των νοσοκομείων σε νοσοκομεία μιας νόσου, ενώ συνεχίζει να πριμοδοτεί προκλητικά τον ιδιωτικό τομέα. Αντί να θωρακίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, την ώρα που η πανδημία καλπάζει , η κυβέρνηση κοιτά πως θα εξασφαλίσει δωρεάν ειδικευόμενους γιατρούς για τα ιδιωτικά νοσοκομεία, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τα δημόσια νοσοκομεία. Αντί να επιτάξει πραγματικά τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας ,βάζοντας κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο ενάντια στην πανδημία τις σημαντικές υποδομές και το έμπειρο προσωπικό του, μιλά για «αξιοποίηση», με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια!

Κατόπιν όλων των παραπάνω και με δεδομένο πως μπαίνουν σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού, ειδικά στην παρούσα φάση που καλούμαστε να διαχειριστούμε την πανδημία του κορονοϊού, απαιτούμε:

  1. Nα ληφθούν όλα τα μέτρα ούτως ώστε να μην αποδυναμωθεί το Νοσοκομείο μας από ιατρικό προσωπικό.
  2. Να ανακληθεί η απόφαση της ΥΠΕ για ανάπτυξη κλινών covid στο νοσοκομείο μας χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις (ενίσχυση του συστήματος παροχής οξυγόνου, ενίσχυση με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για τη λειτουργία της μονάδας covid, εξασφάλιση της μη επαφής των νοσηλευόμενων με covid με τους υπόλοιπους ασθενείς).
  3. Να μονιμοποιηθούν άμεσα δίχως όρους και προϋποθέσεις όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι.
  4. Άμεσα μόνιμες προσλήψεις του αναγκαίου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.
  5. Άμεση πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
  6. Εξασφάλιση και εκσυγχρονισμός του αναγκαίου ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου Κύμης και των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων.
  7. Καταγραφή των κρουσμάτων Covid  ως επαγγελματική ασθένεια. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ με επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  8. Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις και απειλές εις βάρος των συναδέλφων υγειονομικών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ