ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ :

“ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ

.   15 Απριλίου 2021   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ :

“ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ!

Χαλκίδα, 15/4/2021

Την ώρα που ο λαός της Εύβοιας, από τη Δίρφυ μέχρι την Κάρυστο, εκφράζει την αντίθεσή του με την επέλαση των μονοπωλίων της ενέργειας στην περιοχή μας, η ΝΟΔΕ Ευβοίας, της ΝΔ, πραγματοποίησε εκδήλωση με στελέχη της, για την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, υπό τον τίτλο “Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις με κοινωνικό πρόσημο”.

Δεν μπορεί πια να κρυφτεί πως η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στο κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ, νομοθετεί συνεχώς προς το συμφέρον των μονοπωλίων, φορτώνοντας νέα βάρη το λαό, όπως:

– Η Ενεργειακή φτώχεια και καταστροφή του περιβάλλοντος, με την προώθηση της “πράσινης ανάπτυξης”.

– Το χτύπημα του 8ωρου και όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

– Το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους, η καπιταλιστική ανάπτυξη!

Ο λαός της Εύβοιας πρέπει να συνεχίσει και να κλιμακώσει τη δράση του, χωρίς αυταπάτες πώς, όσοι ευθύνονται για τα προβλήματα του, μπορεί να συμβάλουν στη λύση τους.

Η συσσωρευμένη πείρα που υπάρχει πια φέρνει στο προσκήνιο τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο, την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Στον 21ο αιώνα υπάρχει η δυνατότητα της κάλυψης των ενεργειακών και των άλλων αναγκών του λαού, χωρίς την καταστροφή του περιβάλλοντος και της υγείας. Η συνδυασμένη και ορθολογική αξιοποίηση όλων των μορφών ενέργειας μπορεί να γίνει μόνο, στα πλαίσια μιας οικονομίας όπου κουμάντο κάνει ο λαός και όχι τα μονοπώλια. Στα πλαίσια αυτής της οικονομίας μπορεί η ενέργεια να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα όπως σήμερα.

Υ.Γ: Όσο για τη φράση: “Στην Κάρυστο μόνο κάτι κομμουνιστές δεν θέλουν τις ανεμογεννήτριες”, που σύμφωνα με πληροφορίες ειπώθηκε στην παραπάνω εκδήλωση, πέρα από το ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα των δεκάδων συγκεντρωμένων στις τελευταίες διαμαρτυρίες στην Κάρυστο, άθελά της μάρτυρά και ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος των επιχειρηματικών συμφερόντων και της κυβέρνησης… Το ΚΚΕ και η πολιτική του.