Επιστολή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ, βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ, προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου για την υποβάθμιση του ΙΚΑ Κύμης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιστολή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ, βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ, προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου για την υποβάθμιση του ΙΚΑ Κύμης

 Προς τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο
του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου 

Ευχαριστώ για την πρόσκληση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου για το σοβαρότατο πρόβλημα της υποβάθμισης του Γ Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Κύμης.

Επειδή δεν μπορώ να πάρω μέρος στην τηλεδιάσκεψη, θα ήθελα να τοποθετηθώ με την ακόλουθη δήλωση.

Το ΚΚΕ καταδικάζει και θα αντιπαλέψει κάθε απόπειρα υποβάθμισης του Γ Υποκαταστήματος ΙΚΑ Κύμης το οποίο λειτουργεί για 67 χρόνια και απαιτεί απο την διοίκηση του ΙΚΑ και την κυβέρνηση να ακυρώσουν άμεσα αυτόν τον απαράδεκτο και επικίνδυνο σχεδιασμό.

Το Γ Υποκατάστημα ΙΚΑ Κύμης καλύπτει μια μεγάλη περιοχή με πολλές ανάγκες,  εξυπηρετεί χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους, ένα μέρος των δημόσιων υπαλλήλων, συνδέεται με σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή , έχει την ευθύνη για τη χορήγηση σειράς επιδομάτων (λοχείας , ασθένειας, εργατικών ατυχημάτων κ.α)  ελέχει τα στοιχεία μητρώου των ασφαλισμένων και άλλα.

Συνεπώς η υποβάθμιση του, η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του και η μετάθεση του Διευθυντη και υπαλλήλων του στο Αλιβέρι προκαλούν σοβαρά προβλήματα και φορτώνουν με μεγάλη ταλαιπωρία, χιλιάδες εργαζόμενους της περιοχής.

Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στην περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου χρειάζονται αναβάθμιση. Η έκταση και η μορφολογία του καθιστούν αναγκαία την καλά στελεχωμένη και εξοπλισμένη λειτουργία δύο Υποκαταστημάτων ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου και του Δήμου Σκύρου. Αυτό απαιτούν οι διευρυνόμενες λαικές ανάγκες  και το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση ανάκληση κάθε απόφασης που οδηγεί στην υποβάθμιση του Γ Υποκαταστήματος ΙΚΑ Κύμης.  

Επί πλέον θα ήθελα να σας ενημερώσω πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε ήδη σχετική ερώτηση στη βουλή.

21/7/2021
Γιώργος Μαρίνος
Βουλευτής Ευβοίας του ΚΚΕ