Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, λέει ΝΑΙ στον εμβολιασμό. Ταυτόχρονα τασσόμαστε ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό που αποτελεί όχημα για αναστολές εργασίας, απολύσεις και διώξεις

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, λέει ΝΑΙ στον εμβολιασμό. Ταυτόχρονα τασσόμαστε ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό που αποτελεί όχημα για αναστολές εργασίας, απολύσεις και διώξεις

Λιβαδειά  25-08-2021
Αρ.πρωτ.:      91

Λέμε με δυνατή φωνή ΝΑΙ στον Εμβολιασμό
ΌΧΙ στην Υποχρεωτικότητα.

Στάση Εργασίας Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 (10:00-12:00)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, λέει ΝΑΙ στον εμβολιασμό. Ταυτόχρονα τασσόμαστε ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό που αποτελεί όχημα για αναστολές εργασίας, απολύσεις και διώξεις.

Ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της. Συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της «ατομικής ευθύνης» στα πλαίσια της οποίας εντάσσεται η απαράδεκτη νομοθεσία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Μας στοχοποιούν για την εξάπλωση της πανδημίας για να κρύψουν αυτό που έχουν ήδη ομολογήσει, ότι δηλαδή, βασική πηγή εξάπλωσης δεν είναι η ενδονοσοκομειακή, αλλά η ουσιαστική ανυπαρξία μέτρων προστασίας στους περισσότερους εργασιακούς χώρους και ο επικίνδυνος συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών.

Η κυβέρνηση αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας παίρνει μέτρα στήριξης της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία και σχεδιάσει νέο κύμα συγχωνεύσεων δημόσιων μονάδων υγείας, ιδιωτικοποιήσεων καθώς και λειτουργίας όσων μονάδων απομένουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου 2021 με βάση το νόμο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, χιλιάδες υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι, θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων, επειδή δεν επιδεικνύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. Η Δημόσια Υγεία κλυδωνίζεται από το ατελέσφορο μέτρο της υποχρεωτικότητας, σε περίοδο του κορυφώνεται το 4ο κύμα της πανδημίας και ξαναγεμίζουν τα Νοσοκομεία με περιστατικά κορονοϊού.

Το 90% του υγειονομικού προσωπικού είναι εμβολιασμένο ή διαθέτουν φυσική ανοσία και όλοι, εμβολιασμένοι και μη, τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, προστατεύοντας τους ασθενείς, τους συναδέλφους και τους εαυτούς τους. Εξάλλου, με βάση των ενημερώσεων από το Υπουργείο Υγείας και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό και θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους που είναι ατομικό τους δικαίωμα ο εμβολιασμός. Τα νοσοκομεία ξαναγεμίζουν με ασθενείς που πάσχουν από κορονοϊό τον οποίο κόλλησαν στην κοινότητα και όχι στα νοσοκομεία.

Όχι στον διχασμό των εργαζομένων. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας, να αναζητήσει τις λύσεις εκείνες, που με πειθώ θα αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη τόσο των υγειονομικών όσο και του υπόλοιπου πληθυσμού.

Τέλος, πιστεύουμε πως όλα τα ασφαλή εμβόλια αποτελούν σημαντικό όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας με την ταυτόχρονη αξιοποίηση και των επιστημονικά ενδεδειγμένων νέων φαρμάκων σε συνδυασμό με όλα τα άλλα μέτρα πρόληψης της διασποράς, αλλά και μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης σε προσωπικό, υποδομές, τεχνολογικό εξοπλισμό όλων των Δημόσιων Μονάδων Υγείας.

Στην κατεύθυνση αυτή συμμετέχουμε στη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ, την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 και διεκδικούμε:

  • Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, να μην επιτευχθεί ο διαχωρισμός των εργαζομένων και η αναστολή των καθηκόντων τους.
  • Να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας συνάδελφος.
  • Να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις, επέκταση των Συμπράξεων Δημοσιών & Ιδιωτικών Τομέων και συγχωνεύσεις μονάδων υγείας.
  • Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα.
  • Ο εμβολιασμός ανήκει στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  • Να ενισχυθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, συνεχή ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΜΑΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ                                              ΚΛΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ