Ανακοίνωση Τ.Επιτροπής ΚΚΕ
και Τ.Συμβουλίου ΚΝΕ Εύβοιας
για τα περιστατικά επίθεσης σε μαθητές στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση Τ.Επιτροπής ΚΚΕ
και Τ.Συμβουλίου ΚΝΕ Εύβοιας
για τα περιστατικά επίθεσης σε μαθητές στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους μαθητές

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Στα τελευταία γεγονότα των τραμπουκισμών και των απειλών απέναντι στους μαθητές και τους αγώνες τους έρχεται να προστεθεί η σημερινή απαράδεκτη στάση του διευθυντή του 5ου “πρότυπου” Γυμνασίου Χαλκίδας.

Από όλα αυτά τα περιστατικά επιβεβαιώνεται τι σημαίνει “πρότυπο σχολείο”. Σημαίνει μαθητές απομονωμένοι, να μην σκέφτονται, να μην διεκδικούν. Σημαίνει διευθυντές που αντιμετωπίζουν τους μαθητές ως εγκληματίες, που αναλαμβάνουν την καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων. Αυτά είναι τα πρότυπα του σάπιου συστήματός τους!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου, αλλά και όλων των σχολείων της πόλης που βρίσκονται σε αγωνιστικό αναβρασμό, δεν είναι εγκληματίες!

Παλεύουν για ένα σχολείο που θα τους μορφώνει ουσιαστικά. Οργανώνονται και απαιτούν μέτρα προστασίας, αραίωση των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας για την κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν στα σχολεία.

Οι μαθητές είναι ήδη νικητές, τα αιτήματα τους είναι δίκαια!

Γι’ αυτό έχουν λυσσάξει κυβέρνηση και Υπουργείο, διευθυντές, αστυνομικές δυνάμεις και προσπαθούν να κάμψουν τον αγώνα τους.

Μόνο οι αγώνες που δεν δίνονται είναι χαμένοι!

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να μην τσιμπήσουν στην προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής των αγώνων για ένα σχολείο με σύγχρονες υποδομές που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ένα σχολείο που να καλύπτει τις ανάγκες και τα όνειρα των μαθητών.