Η Τ.Ε. Λιβαδειάς του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν την Τετάρτη 17 Νοέμβρη και ώρα 18:30 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης συγκέντρωση – εκδήλωση με θέμα ‘’Το Πολυτεχνείο ζει! Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ’’

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Τ.Ε. Λιβαδειάς του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν την Τετάρτη 17 Νοέμβρη και ώρα 18:30 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης συγκέντρωση – εκδήλωση με θέμα ‘’Το Πολυτεχνείο ζει! Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ’’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τ.Ε. Λιβαδειάς του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν την Τετάρτη 17 Νοέμβρη και ώρα 18:30 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης συγκέντρωση – εκδήλωση με θέμα ‘’Το Πολυτεχνείο ζει! Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ’’.

48 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι στις κρίσιμες στιγμές, καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει η παρέμβαση του λαού! Τον Νοέμβρη του 1973 ο λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Είμαστε περήφανοι, γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σήκωσαν ψηλά τη σημαία της σύγκρουσης με τη στρατιωτική δικτατορία. Το ΚΚΕ στάθηκε αντάξιο της αγωνιστικής κληρονομιάς και ιστορίας του. Ανασυγκρότησε τις παράνομες Οργανώσεις του, το 1968 ίδρυσε την ΚΝΕ, έδωσε πνοή και κουράγιο στον λαό και την πάλη του. Η αλύγιστη στάση των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών στις εξορίες και τις φυλακές ήταν οι πρώτες σπίθες του αγώνα. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μπήκαν μπροστά στην οργάνωση των φοιτητών, των μαθητών, των νέων εργαζομένων. Η δράση τους έδωσε ανατρεπτικό περιεχόμενο στους αγώνες, έπαιξε καταλυτικό και αναντικατάστατο ρόλο στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης και στην κορύφωσή της, το 1973, με τις καταλήψεις στη Νομική τον Φλεβάρη και στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η καταστολή της με δεκάδες νεκρούς ήταν η αρχή του τέλους της Χούντας. Κάτω από το βάρος της λαϊκής πάλης και μετά το έγκλημα της Κύπρου το 1974, η Χούντα κατέρρευσε.

Κανένας εφησυχασμός απέναντι στους σύγχρονους υμνητές της Χούντας, όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού. Ο φασισμός δεν  πεθαίνει μόνος, αν ο ίδιος ο λαός δεν τον τσακίσει με την πάλη του, αν δε στερέψει η πηγή που τον γεννά! Να δυναμώσουμε παντού την οργάνωση, τη συλλογική διεκδίκηση, την αλληλεγγύη, τις μάχες μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων ενάντια στον κοινό αντίπαλο: τη δικτατορία του κεφαλαίου. Δεν χωράει άλλη αναμονή!

Λιβαδειά 15/11/2021