ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΧΗΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΧΗΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΧΗΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Ο πρωτοχρονιάτικος μποναμάς της κυβέρνησης προς μια μεγάλη μερίδα συνταξιούχων, ήρθε δια της εγκυκλίου του αρμόδιου υφυπουργού Εργασίας κ. Τσακλόγλου που προβλέπει άμεσα περικοπές στον επιζώντα σύζυγο, από 30 Νοεμβρίου 2021, για όσους λαμβάνουν δική τους αναπηρική σύνταξη ή γήρατος και σύνταξη κατά μεταβίβαση λόγω θανάτου, ύψους έως και 268,80 ευρώ.

Η εφαρμογή μιας τέτοιας απάνθρωπης περικοπής απέναντι σε ευάλωτες και μειονεκτούσες συνταξιουχικές ομάδες, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ακρίβεια σε καθημερινή βάση σε όλα τα απαραίτητα αγαθά (καύσιμα, τρόφιμα, ενέργεια, μεταφορές, δημοτικά τέλη, παροχές υγείας και πλήθος άλλων), οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων στη φτωχοποίηση, στην εξαθλίωση  και στην κοινωνική κατάπτωση.

Οι συνταξιούχοι, ως απόμαχοι της εργασίας, υπέστησαν άγριες περικοπές και φορολογίες και συνέβαλαν τα μέγιστα για την αποφυγή της καθολικής χρεοκοπίας της πατρίδας μας. Γι’ αυτό το γεγονός, δικαιούνται μια άλλη ποιότητα διαβίωσης με συντάξεις αξιοπρέπειας που να καλύπτουν τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες τους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δείξει τη στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία και να αποσύρει την εφαρμογή της απάνθρωπης και της κυνικότατης εγκυκλίου του κ. υφυπουργού.

Ζητάμε, να ακυρώσει τις σχετικές διατάξεις του Ν. 4387/2016 (ν. Κατρούγκαλου) τις οποίες τώρα επικαλείται, ενώ είχε δεσμευτεί προεκλογικά για την κατάργησή τους.

Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να εντείνουν τις αντιδράσεις τους για την απόσυρση της επαίσχυντης εγκυκλίου που περικόπτει συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.

Καλούμε τους βουλευτές της Βοιωτίας, το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, όλα τα σωματεία, τους κοινωνικούς φορείς και τα μέλη μας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους απέναντι σ’ αυτή την εγκύκλιο – έκτρωμα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή, όπως αρμόζει σε εμάς τους απόμαχους της δουλειάς.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα αυτή τη θρασύτατη και την αναίσχυντη διαδικασία των ατέλειωτων περικοπών και να αποδώσει τώρα στους συνταξιούχους αυτά που τους έχουν περικοπεί, που είναι κεκτημένα και πληρωμένα με τον μόχθο και με τον αγώνα μιας ολόκληρης ζωής.

Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τα κομμένα δώρα τους, τα αναδρομικά τους, το ψηφισμένο 0,5% του προϋπολογισμού για τα έτη 2020 και 2021 και να καταργηθεί άμεσα η εισφορά αλληλεγγύης.

Αν δεν γίνουν αποδεχτά αυτά τα αιτήματά μας, τότε οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν την πάλη και τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και Δημοσίου, Επαρχίας Λιβαδειάς.