Λύσεις για τα προβλήματα των κατοίκων της Νέας Λαμψάκου ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας Β. Σταματούκος

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λύσεις για τα προβλήματα των κατοίκων της Νέας Λαμψάκου ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας Β. Σταματούκος

 Παρεμβάσεις για τα προβλήματα των κατοίκων της Νέας Λαμψάκου

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Στη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Νέας Λάμψακου παραβρέθηκε την Τετάρτη 19/1 ο Βαγγέλης Σταματούκος, δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο Β. Σταματούκος, μαζί με τον Τοπικό Σύμβουλο Ν. Λαμψάκου Δημήτρη Καραβασίλη, έθεσαν για ακόμη μια φορά μια σειρά σοβαρά ζητήματα για τη ζωή των κατοίκων της Ν. Λαμψάκου ζητώντας λύσεις από τους αντιδημάρχους Σέρρα και Πάνο που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σημαντικά προβλήματα των σχολείων όπου οι καθαρίστριες δεν επαρκούν και σε πολλές περιπτώσεις είναι μερική απασχόλησης (3ωρες), ενώ τέθηκε και τα ζήτημα της ανάγκης αραίωσης των τμημάτων καθώς μετά και τις συγχωνεύσεις, όπως στην Ά τάξη του Γυμνασίου Ν. Λαμψάκου τα τμήματα φτάνουν τα 25 παιδιά.

Τέθηκαν επίσης τα ζητήματα της ελλιπούς καθαριότητας στο χωριό, της παντελούς έλλειψης σε κάδους και καλαθάκια ακόμη και σε κεντρικά σημεία, τα σοβαρά ζητήματα υποδομών όπως η έλλειψη αγωγών όμβριων, ο ελλιπής φωτισμός, η ελλιπής σήμανση με κίνδυνο ατυχήματος και άλλα.

Στο μόνο που δεσμεύθηκαν για αυτά οι Αντιδήμαρχοι είναι για την τοποθέτηση καλαθιών μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ για την καθαριότητα των σχολείων πέταξαν το μπαλάκι στην κυβέρνηση για το ότι δεν ενέκρινε όσες καθαρίστριες ζήτησαν.

Ο Β. Σταματούκος δεσμεύθηκε στους κατοίκους που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση πως τα προβλήματα της Ν. Λαμψάκου θα τεθούν από τη Λαϊκή Συσπείρωση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να δώσει λύση.