ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ:
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ:
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Ημερομηνία: 27/01/2022
Αρ.  Πρωτ.: 2/2022

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
email: sidypfokidas@gmail.com
Έδρα ΑΜΦΙΣΣΑ – ΚΟΤΤΟΡΟΥ 23 – 1ος Όροφος
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ Τ.Κ.: 33100
Τηλ.: 6979569692, 6951001165, 6980674296

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

Είναι πλέον καθαρό ότι τα πρωτόκολλα λάστιχο σε συνδυασμό με την επιμονή της κυβέρνησης να μην ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τη νέα έξαρση της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου είμαστε διπλά χαμένοι από αυτή τη κατάσταση. Από τη μια είμαστε εκτεθειμένοι στην πανδημία, εντελώς απροστάτευτοι. Από την άλλη, η κυβέρνηση συνεχίζει με προκλητικό τρόπο να μην προστατεύει τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα των εργαζομένων. Ακόμα και το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ που επιδοτεί τους εργοδότες σε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές, οδηγεί σε περικοπή των μισθών κατά 20%, σε αντίστοιχο ψαλίδισμα σε επιδόματα-δώρα, σε παραπέρα χτύπημα της πλήρους απασχόλησης αλλά και σε απολύσεις. Ενώ πρόσφατα επανέφερε τις αναστολές συμβάσεων. Απέναντι σε όλα αυτά, τα πάγια αιτήματα του κλάδου παραμένουν και αποκτούν επείγοντα χαρακτήρα, ειδικά τώρα με τις ανατιμήσεις που κατατρώνε το εισόδημά μας και το δριμύ ψύχος που θα αυξήσει τα έξοδα των σπιτιών μας.

Να μην δεχτούμε ως φυσιολογική αυτή την κατάσταση που βιώνουμε! Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρεπείς μισθούς και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς!

Οι περισσότεροι δουλεύουμε με μισά ή λιγότερα ένσημα, με ωράρια εξάντλησης, με πρόγραμμα «θα σου στείλω το βράδυ να σου πω τι δουλεύεις αύριο», με μισθούς ψίχουλα. Άλλοι είμαστε φοιτητές που προσπαθούμε να μαζέψουμε λεφτά για να τελειώσουμε τις σπουδές, άλλοι πιάσαμε προσωρινά δουλειά στον κλάδο και έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μας. Όλοι μας όμως, είμαστε εργαζόμενοι που παλεύουμε για το μεροκάματο.

Ήρθε η ώρα να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και να παλέψουμε για αυτές!

Ο οργανωμένος, συλλογικός αγώνας είναι η μόνη επιλογή που μπορεί πραγματικά να αντιστρέψει την άθλια κατάσταση που ζούμε, που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Ο ηρωικός αγώνας των διανομέων της e-food δείχνει ότι ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ! Οι συνάδελφοι, έκαναν την αγανάκτηση τους διεκδίκηση και με τον αγώνα τους, την απεργία τους, με την μαζική συμμετοχή τους, με την μεγάλη αλληλεγγύη του κόσμου, παρέλυσαν το σύστημα της e-food. Δεν πέρασαν τα σχέδια της εταιρίας να τους κάνει «συνεργάτες». Βγήκαν νικητές.

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

Σε καλούμε να επικοινωνήσεις  με το σωματείο μας για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο εργασίας σου ή ακόμα και για απορίες κλπ. Μπορούμε να ενισχύσουμε το σωματείο μας. Για να έχουμε ένα τόπο να συζητάμε τα προβλήματα μας και κυρίως να διεκδικήσουμε τη λύση τους. Για να έχουμε την αλληλεγγύη, τη στήριξη ο ένας του άλλου. Τέτοιο σωματείο θέλουμε και έχουμε ανάγκη.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ:

 • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους – όχι στον απαράδεκτο διαχωρισμό σε εμβολιασμένους και μη.
 • Δωρεάν μάσκες FFP2/ΚΝ95 με ευθύνη της εργοδοσίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους για όλους τους εργαζόμενους.
 • Δωρεάν μοριακά τεστ με ευθύνη του κράτους, άμεση επίταξη των διαγνωστικών εργαστηρίων του ιδιωτικού τομέα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Να απαγορευτεί η εργασία των διανομέων με μηχανάκι σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, χωρίς μείωση των αποδοχών.
 • Ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος για τους εργαζόμενους σε όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις, χωρίς καμιά περικοπή του μισθού. Απαγόρευση των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.
 • Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ, να επανέλθουν στα ΒΑΕ οι ειδικότητες του Μάγειρα, του σερβιτόρου, της λάντζας.
 • Μηχανάκια με ευθύνη της εργοδοσίας όπως και ο έλεγχος και η συντήρησή τους.
 • Να μας καταβάλλονται κανονικά τα Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, οι ημέρες και τα επιδόματα άδειας.
 • Αυξήσεις στους μισθούς με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.
 • Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.
 • Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
 • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο