ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
τουΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 6 το απόγευμα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
τουΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 6 το απόγευμα

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα εμπορομάγαζα, γραφεία , αποθήκες , καταστήματα εστίασης  εδώ και δυο χρόνια είμαστε πλήρως εκτεθειμένοι στην πανδημία. Ακόμα και σήμερα που η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει και τα κρούσματα σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τα μέτρα στους χώρους που εργαζόμαστε είναι ανύπαρκτα.

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με χιλιάδες καταναλωτές και απαιτείται να παρθούν άμεσα αυξημένα μέτρα για την προστασία της υγείας μας. Να πραγματοποιούνται σε όλους μας δωρεάν – επαναλαμβανόμενα τεστ, να μας  παρέχεται δωρεάν ενισχυμένη μάσκα και όλα τα μέσα ατομικής προστασίας. Σε περίπτωση κρούσματος να μας ενημερώνουν και άμεσα να γίνεται απολύμανση.

Αντί αυτού, ιχνηλάτηση, τήρηση αποστάσεων, απολύμανση, αποτελούν το πιο σύντομο ανέκδοτο. Είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε ακόμα και αν στο σπίτι μας έχουμε κρούσμα, επιβαρυνόμαστε με το κόστος των τεστ και των μέτρων ατομικής προστασίας. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, λείπουν συνάδελφοι και όταν ρωτάμε μας λένε ότι έχουν άδεια, ενώ εμείς γνωρίζουμε ότι έχουν βρεθεί θετικοί. Περιμένουμε για ώρες στις ουρές των διαγνωστικών κέντρων, φαρμακείων για να κάνουμε ένα τεστ.

 Η οργή και η αγανάκτηση μας ξεχειλίζει. Η υγεία η δική μας και των οικογενειών μας δεν μπορεί να λογίζεται ως κόστος, δεν μπορεί να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα για να αυγατίζει τα κέρδη της η εργοδοσία.

Με 20.000 κρούσματα ημερησίως, δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους, με τους εργασιακούς χώρους να βράζουν από κρούσματα,  η κυβέρνηση συνεχίζει να ικανοποίει τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων φτάνοντας στο σημείο να μειώνει την καραντίνα στις 5 ήμερες στους ασυμπτωματικούς ασθενείς!  Ούτε συζήτηση για ενίσχυση του ΕΣΥ, μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους, στα ΜΜΜ και στα σχολεία αφού αυτά κοστίζουν και θεωρούνται πολυτέλεια.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ και ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ερχόμαστε σε επαφή και ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο μας για την κατάσταση που επικρατεί στον εργασιακό μας χώρο. Κανένας μόνος του, οργανωμένα και συλλογικά με όπλο το σωματείο μας απαιτούμε:

  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων με οργάνωση προληπτικών ελέγχων στους χώρους δουλειάς και τις επιχειρήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό.
  • Να στηριχτούν και να πολλαπλασιαστούν οι δημόσιες μαζικές μεταφορές.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις μονάδες υγείας-πρόνοιας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων .Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας στην υγεία – πρόνοια. Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά κέντρα.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες. Αποσυμφόρηση των σχολικών αιθουσών.
  • Εξειδικευμένα μέτρα προστασίας στις προσφυγικές δομές, στρατόπεδα ,φυλακές.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε ρεύμα,  νερό , τηλέφωνο ,αυξήσεις μισθών και διαγραφή χρεών

σε μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους.

  • Κανένας πλειστηριασμός , κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση.