Εκλογοαπολογιστική συνέλευση των αντιπροσώπων στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας :
Πρόσκληση στο θέατρο του παραλόγου!

.   4 Ιουνίου 2022   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκλογοαπολογιστική συνέλευση των αντιπροσώπων στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας :
Πρόσκληση στο θέατρο του παραλόγου!

          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Πρόσκληση  στο θέατρο του παραλόγου!»

Το παραπάνω θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για να περιγράψουν τα όσα διαδραματίστηκαν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση των αντιπροσώπων στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας.

Κατά την έναρξη της Γενικής συνέλευσης με παρόντα μόλις τα 14 από τα 65 εκλεγμένα μέλη και με μόλις 4 μέλη από το απερχόμενο ΔΣ, τέθηκε, ευλόγως, από την ΔΑΣ (την μόνη παράταξη με παρουσία πάνω από 70% των αντιπροσώπων) το ζήτημα της απαρτίας.

Αυτό που ακολούθησε ήταν ταχύρυθμα μαθήματα «συνδικαλισμού» για προχωρημένους! Αφού αποποιήθηκαν την ευθύνη για την παρουσία των αντιπροσώπων, καθώς «όλοι ήταν ενημερωμένοι με μειλ» και «όποιος δεν ήρθε, δική του η ευθύνη» αρνήθηκαν να ακολουθήσουν και την προβλεπόμενη διαδικασία για την επαναπροκήρυξη της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης σε  μέρα και ώρα που θα διευκολύνει τους αντιπροσώπους με το επιχείρημα: «Γιατί; Νομίζετε ότι θα έρθουν; Δεν ενδιαφέρονται».

Πλήρως αποκαλυπτικό ήταν το ό,τι ακολούθησε, καθώς στην πορεία της «συζήτησης» διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν ενημερωθεί καν όλα τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ για να συζητήσουν τον απολογισμό (διοικητικό και οικονομικό) και τον σχεδιασμό για τις εκλογές!!! Επίσης αποκαλύφθηκε και η χρονική συγκυρία για τις εκλογές, μια μόλις μέρα πριν τις εκλογές των δασκάλων, οι οποίοι δεν «βάζουν» καν κάλπη για το νομαρχιακό της ΑΔΕΔΥ!!

Στην καθαρή πρόταση της ΔΑΣ για πρόσκληση σε ΔΣ για την ουσιαστική συζήτηση και εκ νέου εκλογοαπολογιστικη συνέλευση κάνοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την συμμετοχή όλων των συνέδρων, η απάντηση ήταν «πάμε σε εκλογές και όποιος θέλει, η ΔΑΚΕ έχει ήδη καταθέσει ψηφοδέλτιο»!!

Απέναντι σε αυτές τις λογικές αντιτάσσουμε την ανάγκη να γίνει ουσιαστική συζήτηση στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, γιατί αυτό επιζητούν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που ανέδειξαν τους αντιπροσώπους. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να συζητηθεί πρωτίστως το τι συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζονται οι εργαζόμενοι. Κόντρα στον εκφυλισμό και  την συνήθη τακτική της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ  για κινητοποιήσεις – πυροτεχνήματα, χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική κλιμάκωσης, χωρίς προσανατολισμό και ανησυχία για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.

Παλεύουμε για συνδικαλιστικό κίνημα που θα οργανώνει τον αγώνα για άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού και ταυτόχρονα θα διεκδικεί ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία. Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται σωματεία για να διαχειρίζονται τη φτώχεια, αλλά να οργανώνουν τον αγώνα τους, να διεκδικούν αιτήματα που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες τους.

Η προοπτική και η ελπίδα των εργαζομένων βρίσκονται στα χέρια τους, σε μαζικά συνδικάτα, που σε κοινό συντονισμένο αγώνα διεκδικούν τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε  τους αντιπροσώπους να κάνουν κριτήριό τους την ανάγκη να γίνουν τα σωματεία τους εστίες αντίστασης και διεκδίκησης, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις.

Καλούμε τους αντιπροσώπους  στις επερχόμενες εκλογές να στηρίξουν τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να ψηφίσουν την ΔΑΣ.

02-06-2022