Με ένα Ακτινολόγο θα μείνει το Γ.Ν. Λιβαδειάς σε δύο εβδομάδες λόγω της συνταξιοδότησης του ενός εκ των δυο ακτινολόγων που μέχρι σήμερα εργάζονται

.   16 Ιουνίου 2022   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Με ένα Ακτινολόγο θα μείνει το Γ.Ν. Λιβαδειάς σε δύο εβδομάδες λόγω της συνταξιοδότησης του ενός εκ των δυο ακτινολόγων που μέχρι σήμερα εργάζονται
Τηλ.: 22610 84438
Email: syl_erg_gen_nos_livadeias@yahoo.com

Λιβαδειά  16-06-2022
Αρ. Πρωτ.:      90

Προς:  Υπουργό Υγείας
Υφυπουργό Υγείας
Διοικητή 5ης Υ.ΠΕ.
Διοικητή Γ.Ν. Λιβαδειάς- Γ.Ν. Θηβών
Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Λ.
Διοικητική- Οικονομική Διευθύντρια Γ.Ν.Λ.
α/α Δ/νσα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Λ.

Θέμα: «ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ!»

Με ένα Ακτινολόγο θα μείνει το Γ.Ν. Λιβαδειάς σε δύο εβδομάδες λόγω της συνταξιοδότησης του ενός εκ των δυο ακτινολόγων που μέχρι σήμερα εργάζονται.

Το Ακτινολογικό τμήμα του Γ.Ν. Λιβαδειάς καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο του νομού Βοιωτίας αλλά και των όμορων νομών. Στον οργανισμό του υπάρχουν 5 οργανικές θέσεις ακτινολόγων ενώ σήμερα εργάζονται μόλις (2)δύο!!

Τον Δεκέμβρη του 2021 δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας 6μηνη παράταση στον ακτινολόγο που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί λόγω των εκτάκτων και αυξημένων αναγκών, πράγμα που προκλητικά σήμερα το αρνείται, προτείνοντάς του ταυτόχρονα την παραμονή του με μπλοκάκι ως ιδιώτης!

Ενδεικτικό της υποστελέχωσης είναι ότι ο ένας γιατρός που παραμένει -και σημειωτέον είναι μετακινούμενος επί χρόνια από το ΚΥ Αλιάρτου-, είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρει να λάβει την καλοκαιρινή του άδεια.

Καμία κυβέρνηση όμως ως τώρα δεν φρόντισε γι’ αυτό και σε λίγο θα βρεθούμε στην τραγική θέση το ακτινολογικό τμήμα να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας. Πρόκειται για υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού για επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων στα πλαίσια του «νέου ΕΣΥ». Σε αυτόν τον σχεδιασμό εντάσσεται η διαιώνιση των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Γι’ αυτό απορρίπτεται, από όλες τις κυβερνήσεις, το αίτημα των υγειονομικών για στελέχωση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό.

Με δεδομένη την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, τη λειτουργία τους ως επιχειρήσεις και υγειονομικούς εξουθενωμένους με τεράστιο όγκο υπηρεσιών, οι παροχές υγείας προς τους πολίτες είναι όχι μόνο υποβαθμισμένες αλλά βάζουν σε κίνδυνο την ίδια την υγεία τους. Εξαναγκάζονται όλο και περισσότερο να απευθύνονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία και εργαστήρια.

Για να εξασφαλισθεί η ασφαλής και 24ωρη καθημερινή λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος του Γ.Ν. Λιβαδειάς, απαιτούμε:

  • Να γίνει άμεσα η ανανέωση παράτασης της σύμβασης του ακτινολόγου.
  • Να προκηρυχτούν όλες οι θέσεις των ακτινολόγων που υπάρχουν στον οργανισμό του νοσοκομείου.
  • Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • OXI στις ΣΔΙΤ, καταργήσεις νοσοκομείων και τη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                   ΖΕΤΑ ΤΖΟΥΒΑΛΗ                                                    ΚΛΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Κοινοποίηση:  

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

Ε.Ν.Ι.Β.

Επιστημονικό Συμβούλιο

Τομεάρχη Χειρουργικού Τομέα

Τομεάρχη Παθολογικού Τομέα

Προϊστάμενοι Τμημάτων & Κλινικών Γ.Ν.Λ.