ΤΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ του ΚΚΕ:
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΩΡΑ 19:oo ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ του ΚΚΕ:
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΩΡΑ 19:oo ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ-ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΩΡΑ 19:OO
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

      49 χρόνια μετά την 17η Νοέμβρη 1973 τα διδάγματα και τα συνθήματα του αντιδικτατορικού αγώνα και του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Με έναν νεο πόλεμο να μαίνεται μέχρι και αυτή την στιγμή σε ευρωπαϊκό έδαφος τα συνθήματα του Πολυτεχνείου «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» φωτίζουν ακόμη την αντιπολεμική- αντιιμπεριαλιστική  γραμμή πάλης που πρέπει να έχει ο αγώνας του λαού και της νεολαίας και το πραγματικό νόημα της εξέγερσης του 1973, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να το αλλοιώσουν και να το αποκρύψουν.

      Σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ η απεμπλοκή του ελληνικού λαού από οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική συμμαχία και η μη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο. Η ιστορία μιλάει από μόνη της: Kαμία ιμπεριαλιστική συμμαχία δεν ήταν και θα είναι ποτέ υπέρ των λαών. Αυτό αποδεικνύει η στήριξη που έδωσε το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ στο δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967, αυτό αποδεικνύει και το έγκλημα που συντελέστηκε το 1974 στην Κύπρο με την εισβολή της Τουρκίας και την κατοχή του 37% των εδαφών της που το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν απέτρεψε, αλλά στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει. Στο σήμερα, τίποτα δεν έχει αλλάξει με τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ να μην αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο και να μην παίρνουν θέση στις αψιμαχίες της τούρκικης και ελληνικής αστικής τάξης, αφήνοντας τους λαούς της περιοχής για άλλη μία φορά εκτεθειμένους στον κίνδυνο ενός επικίνδυνου, πιο γενικευμένου πολέμου.

      Πιο πολύ απ΄ όλα, όμως, η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει ότι όταν ο λαός και η νεολαία καταλάβουν την δύναμή τους τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Πολλές ήταν οι φωνές που τότε υποστήριζαν ότι «την χούντα δεν την κουνάει τίποτα» και απλά όσοι σηκώνουν ανάστημα είναι «τρελοί», «ονειροπόλοι» και «ουτοπιστές». Όμως για μία ακόμη φορά οι νέοι και οι νέες απέδειξαν πως η δύναμη βρίσκεται στην αγωνιστική συμπόρευση, στην οργάνωση και στην κοινή πάλη με το εργατικό λαϊκό κίνημα.

      Διδασκόμενοι απ΄τους αγώνες του χτες, δηλώνουμε πως η θυσία όλων των αγωνιστών, όσων έδωσαν την ζωή τους για να πέσει η χούντα, δεν πήγε χαμένη. Τους τιμάμε στους αγώνες του σήμερα, στην πάλη για να απαλλαγεί μια και καλή ο λαός και η νεολαία από ξένους και ντόπιους δυνάστες! Η πρωτοφανής συμμετοχή στις απεργιακή μάχη της 9ης Νοέμβρη σε όλη την χώρα, μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη για τους αγώνες που έρχονται.

Οργανώσεις ΚΚΕ- ΚΝΕ Λιβαδειάς

14-11-2022